Μέχρι και το BBC ασχολήθηκε με την Ελένη Αντωνιάδου και το σάλο στη χώρα μας για το κάποτε «λαμπρό μυαλό» που έκανε περήφανη την Ελλάδα με τα επιτεύγματά του.

Μετά το ρεπορτάζ της Telegraph τη σκυτάλη πήρε το βρετανικό δίκτυο, που αναφέρεται εκτενώς στην υπόθεση Αντωνιάδου με άρθρο που τιτλοφορείται «Γιατί οι Έλληνες αμφισβητούν τα διαπιστευτήρια αυτού του προτύπου». «Η άνοδος και η πιθανή πτώση της 31χρονης Ελένης Αντωνιάδου αποτελεί αντικείμενο έντονων συζητήσεων μεταξύ των Ελλήνων. Επί σειράν ετών έδινε συνεντεύξεις αυτοπροβαλόμενη ως ερευνήτρια που εργάζεται για τη NASA, ως ειδικός στην αναγεννητικής Ιατρικής, δημιουργός τεχνητών οργάνων, παθιασμένη ακτιβίστρια κατά του εμπορίου οργάνων και εκπαιδεύτρια αστροναυτών. Φαίνεται, όμως, ότι ούτε ένα ελληνικό ΜΜΕ από τα δεκάδες που της πήραν συνέντευξη δεν μπήκε ποτέ στον κόπο να ελέγξει αν όλα όσα της αποδίδονταν ήσαν εντελώς ακριβή», αναφέρει το BBC.


Το βρετανικό δίκτυο εξιστορεί όλη την υπόθεση, λέγοντας πως αφορμή για την αμφισβήτηση των επιτευγμάτων της Ελένης Αντωνιάδου στάθηκε μια πρόσφατη βράβευσή της, η οποία προκάλεσε την αντίδραση Ελλήνων επιστημόνων «που περνούν τις περισσότερες μέρες τους κάνοντας έρευνες σε εργαστήρια και έχουν ελάχιστο χρόνο ή ροπή προς τη δημοσιότητα». Αναφέρεται στην έρευνα που έκανε Έλληνας καθηγητής Γαλλικού πανεπιστημίου για την Αντωνιάδου, ο οποίος αποδόμησε τους ισχυρισμούς της και παραθέτει και το πόρισμα των ellinikahoaxes για τα φερόμενα επιτεύγματά της.

Η Ελένη Αντωνιάδου είχε πείσει ακόμη και το ΕΛΚ και το BBC.

«Ελληνικά ΜΜΕ την παρουσίαζαν και την προωθούσαν επί χρόνια ως ένα από τα πιο λαμπρά μυαλά που έβγαλε η Ελλάδα εδώ και δεκαετίας. Η διαρκής δημοσιότητα συχνά κατέληγε σε διαφόρων ειδών βραβεία», αναφέρει το BBC σημειώνοντας ότι η Ελένη Αντωνιάδου στάθηκε η έμπνευση για την δημιουργία της πρώτης «Ελληνίδας Barbie», από την εταιρία Mattel, με αφορμή την συμπλήρωση των 60 ετών από την δημιουργία της κούκλας. Και συνεχίζει: «Το κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ανήρτησε στο Twitter μια αφίσα με τους σημαντικότερους Έλληνες του περασμένου αιώνα περιλαμβάνοντας μια φωτογραφία της στο κέντρο.


Κατάφερε να περιληφθεί ακόμη και στον κατάλογο του BBC με τις 100 σπουδαιότερες γυναίκες του 2014 και την επόμενη χρονιά στη λίστα του Forbes με τις 30 σημαντικότερες προσωπικότητες ηλικίας κάτω των 30 στον Τομέα της Υγείας». Το βρετανικό δίκτυο παραθέτει την απάντηση της Ελένης Αντωνιάδου μέσω Facebook και καταλήγει σημειώνοντας ότι προσπάθησε να έλθει σε επαφή μαζί της, αλλά εκείνη «δεν ήταν διαθέσιμη για σχόλια».