Η Barbie είναι η πιο διάσημη κούκλα παγκοσμίως, η οποία έχει γίνει σειρά ταινιών κινουμένων σχεδίων αμερικάνικης παράγωγης.

Αυτή τη φορά θα γίνει κινηματογραφική ταινία με θέμα τη ζωή της Ρουθ Χάντλερ, δημιουργού της της Barbie από τα Bron Studios και της ελληνικής καταγωγής καλλιτέχνιδας Ρίτα Γουίλσον, η οποία πριν από λίγο καιρό είχε επισκεφθεί τη χώρα μας.


Η Μελίσα Γουόλακ, υποψήφια για Όσκαρ για την ταινία «Dallas Buyers Club», θα γράψει το σενάριο με βάση τα απομνημονεύματα της Ρουθ Χάντλερ, «Dream Doll: The Ruth Handler Story».

Η ιστορία της ταινίας για την Barbie

Η ταινία θα παρακολουθεί τα βήματα της Χάντλερ, καθώς ιδρύει την εταιρία Mattel και δημιουργεί την εικονική κούκλα Barbie και το πως έγινε η πρώτη γυναίκα στο τιμόνι μιας εταιρείας στη λίστα Fortune 500.

Παραγωγοί της ταινίας «Dream Doll» θα είναι οι Άαρον Λ. Γκίλμπερτ από τα Bron Studios μαζί με τους Ρίτα Γουίλσον, Κρίστιαν Κρόκερ και Άντρια Νέβινς μέσω της Rare Bird Films, σύμφωνα με το THR.

«Ο κόσμος θα πρέπει να γνωρίζει για τη γυναίκα – φαινόμενο πίσω από την κούκλα» δήλωσαν η κόρη της Ρουθ Χάντλερ, Μπάρμπαρα και η εγγονή της, Σέριλ Σίγκαλ. «Επιλέξαμε να συνεργαστούμε με τους Ρίτα Γουίλσον, Κρίστιαν Κρόκερ, Άντρια Νέβινς και τα Bron Studios για να ζωντανέψουν την ιστορία της Ρουθ. Αισθανόμαστε ότι αναγνωρίζουν πόσο εμπνέει και εμψυχώνει η ιστορία της Ρουθ» πρόσθεσαν.

«Όλοι γνωρίζουν την εικονική Barbie, η οποία, μετά από πάνω από 60 χρόνια, εξακολουθεί να είναι μία από τις πιο επιτυχημένες κούκλες παγκοσμίως. Αλλά λίγοι γνωρίζουν την ιστορία της εμπνευσμένης, πρωτοποριακής, παθιασμένης γυναίκας που τη δημιούργησε. Η ιστορία της Ρουθ Χάντλερ συγκλονίζει, δίνει δύναμη και μερικές φορές εξοργίζει. Τι τιμή να είμαι μέλος της ομάδας που θα μεταφέρει την αυτοβιογραφία της Ρουθ στην οθόνη! Είμαι τόσο ευγνώμων στις οικογένειες Χάντλερ και Σίγκαλ που μας εμπιστεύτηκαν τη ζωή αυτής της απίστευτης γυναίκας»τόνισε η Ρίτα Γουίλσον.

«Η Μελίσα Γουόλακ είναι μία θαυμάσια αφηγήτρια που μπορεί να αποδώσει συναισθηματικά πολύπλοκους και πλούσιους χαρακτήρες με ψυχραιμία και το σωστό χιούμορ» δήλωσε ο Γκίλμπερτ.