Με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ συναντήθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ. Οι δύο άνδρες βρέθηκαν στο Οβάλ Γραφείο, με τον Τραμπ να γνωστοποιεί την συνάντηση, αλλά να μην δίνει λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της συζήτησης που είχαν.

Ένας εκπρόσωπος του τεχνολογικού κολοσσού τόνισε σε αμερικανικά ΜΜΕ ότι ο ιδρυτής της Facebook συναντήθηκε με πολιτικά στελέχη για να ακούσει τις ανησυχίες τους και να μιλήσουν για τους μελλοντικούς ρυθμιστικούς κανόνες του διαδικτύου. Ο Ζούκερμπεργκ έχει εκφράσει πολλάκις την αντίθεσή του με την πολιτική Τραμπ όσον αφορά θέματα που αφορούν την εταιρία του.

Νωρίτερα χθες, ο Ζάκεμπεργκ, ο οποίος κατέθεσε πέρσι στο Κογκρέσο για το σκάνδαλο της Cambridge Analytica, συναντήθηκε με Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές, ανάμεσά τους με τον Τζος Χόλεϊ και τον Τζον Κόρνιν.

Ο Χόλεϊ με ανάρτηση στο twitter είπε ότι ζήτησε από τον ιδρυτή της Facebook να αποδείξει ότι η εταιρεία «παίρνει στα σοβαρά τα ζητήματα των προκαταλήψεων, της ιδιωτικότητας και του ανταγωνισμού», προκαλώντας τον να πουλήσει τις θυγατρικές πλατφόρμες της WhatsApp και Instagram και να υποβληθεί σε έναν ανεξάρτητο έλεγχο για το θέμα της λογοκρισίας. Και στα δύο όμως συνάντησε αντίρρηση, όπως σημείωσε.