Για «πολιτικά λάθη» έκανε λόγο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, σε εκδήλωση που διοργάνωση το Tvxs.gr, με κεντρικό θέμα συζήτησης, το ζήτημα της διεύρυνσης και του μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ και την διαμόρφωση ενός εναλλακτικού προγράμματος διακυβέρνησης. Στην εκδήλωση ήταν μαζί του η πρώην υπουργός Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου, αλλά και ο ευρωβουλευτής, Στέλιος Κούλογλου.

Ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε, μεταξύ άλλων, την προώθηση πολιτικών στην Ευρώπη, που δημιουργούν στασιμότητα στους μισθούς, έλλειψη εργασιακής ασφάλειας και επαγγελματικής ανόδου και υπογράμμισε ότι αυτό δεν θα αλλάξει «με τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Βρούτση», αντίθετα θα εξακολουθεί να είναι στο περιθώριο ο κόσμος της εργασίας.

Παραδέχτηκε τα λάθη στην ΕΡΤ ο Τσακαλώτος

Όταν η κουβέντα πήγε στα λάθη που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, ο κ. Τσακαλώτος, αναφέρθηκε και στην κατάσταση της ΕΡΤ, λέγοντας πως «δεν το πήραμε στα σοβαρά», ενώ πρόσθεσε ότι κάποια ζητήματα όπως ο πολιτισμός, ήταν «εκτός των ραντάρ μας». Σημείωσε δε πως έγιναν από το κόμμα του πολιτικά λάθη. «Ήταν πολιτικό λάθος οι εξορύξεις. Πρέπει κάποτε να το πούμε αυτό» τόνισε.

Για την ΕΡΤ πάντως, παραδέχτηκε πως η κυβέρνηση δεν χειρίστηκε σωστά το θέμα της αντικειμενικότητας, κάτι είχε σηκώσει μεγάλη συζήτηση, ιδίως με τις εκπομπές της Κατερίνας Ακριβοπούλου που τελικά κόπηκαν.

«Το όραμά μου για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, δεν είναι να έχουμε έναν αριστερό Μπάμπη Παπαδημητρίου και έναν αριστερό Αρη Προτοσάλτε. Θέλουμε μία δημόσια ραδιοτηλεόραση αντικειμενική και εκεί δεν τα πήγαμε καλά», ήταν χαρακτηριστικά η ατάκα του και πρόσθεσε: «Να ξέρουν όλοι, δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι, ότι στη δική τους τηλεόραση, στη δημόσια τηλεόραση, θα μάθεις την είδηση, ασχέτως αν θα μάθεις μετά το σχόλιο».

Κούλογλου: Στρατηγική αποτυχία με την ΕΡΤ

Από την πλευρά του ο Στέλιος Κούλογλου έκανε λόγο για «στρατηγική αποτυχία» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με την ΕΡΤ, τονίζοντας την ανάγκη δημιουργίας σύγχρονων δημοκρατικών θεσμών και στο θέμα της δημόσιας τηλεόρασης. Παράλληλα, τόνισε πως η Αριστερά για να πετύχει, θα πρέπει να έχει και την στήριξη άλλων δυνάμεων, για να σταθεί αντάξια στην Ευρώπη, απέναντι στην δεξιά.

Αχτσιόγλου: Οφείλαμε να κάνουμε περισσότερα

Με την σειρά της, η Εφη Αχτσιόγλου, μιλώντας για την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, τόνισε ότι μεγάλες μάζες πληθυσμού στην Ευρώπη «γύρισαν την πλάτη» στην ευρωπαϊκή ενοποίηση, γιατί δεν μπορούσαν να δουν ότι αφορά τη ζωή τους, ενώ η κοινωνική δυσαρέσκεια εκδηλώθηκε με εθνικιστική αναδίπλωση. Τόνισε δε την ανάγκη ενοποίησης των προοδευτικών δυνάμεων, με πολιτικό στόχο τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και πολύ συγκεκριμένα αιτήματα, όπως η σύγκλιση των μισθών προς τα πάνω, που είναι «ένα κορυφαίο αίτημα».

Απαντώντας στο ζήτημα της αυτοκριτικής από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, η πρώην υπουργός είπε ότι «οφείλαμε να κάνουμε κάτι περισσότερο» τονίζοντας ότι η επαφή του πολίτη με το κράτος είναι από τα κορυφαία ζητήματα. Παράλληλα συμπλήρωσε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε χάος πέρα από κάθε φαντασία» στο ασφαλιστικό, ενώ όσον αφορά την «πασοκοποίηση» στο κόμμα, σχολίασε ότι «ένα κόμμα που θέλει να ονομάζεται αριστερό, δεν μπορεί να φοβάται να γίνει μαζικό. Δεν έχω κανένα άγχος ιδεολογικής επιμόλυνσης του ΣΥΡΙΖΑ», κάτι στο οποίο συμφώνησε και ο κ. Τσακαλώτος, που πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει χώρος για κεντρώα πολιτική».