Η Τροχαία με βάση τα όσα τόνισε η ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης της Δυτικής Ελλάδας και της Αχαΐας, στη συνάντηση που είχε με τον Κώστα Πελετίδη και τους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής, σκοπεύει να προχωρήσει σε ελέγχους για να μειώσει το φαινόμενο της παράνομης στάθμευσης και των διπλοπαρκαρισμένων. 

Ήδη άνδρες της Τροχαίας τις τελευταίες ώρες έχουν ξεκινήσει ελέγχους, κόβοντας κλήσεις, σε διάφορα σημεία του κέντρου. Ωστόσο, είναι αμφίβολο αν οι έλεγχοι αυτοί φέρνουν κάποιο αποτέλεσμα, βελτιώνοντας τη ζωή, όχι τόσο των οδηγών ή των πεζών, αλλά κυρίως των ανθρώπων που έχουν καροτσάκι για τον έναν ή τον άλλο λόγο. 

Μαμάδες που κυκλοφορούν με το καροτσάκι βάζοντας εκεί τα νήπια ή και τα μωρά τους, τραβούν τον αλίμονο όταν αποφασίζουν και βγαίνουν μία βόλτα από τα σπίτια τους.

Στα πεζοδρόμια κάθε φορά γίνεται κατάληψη από μηχανάκια και αυτοκίνητα που παρκάρουν όπου βρουν, οι εισόδους των πεζόδρομων είναι κλεισμένοι και φραγμένοι με τον ίδιο τρόπο και όταν χρειαστεί να περάσεις από τη μία άκρη στην άλλη του δρόμου, είσαι αναγκασμένος να κάνει το καρότσι τρακτέρ, αγνοώντας τις διαβάσεις. 

Με ότι κινδύνους αυτό μπορεί να σημαίνει. Τα ίδια και χειρότερα ισχύουν και για τα άτομα ΑμεΑ που δεν μπορούν να βγουν μία βόλτα στην πόλη εξαιτίας αυτής της κατάστασης, παρόλο που η Πάτρα είναι γεμάτη από πλατείες.

Δεινοπαθούν στην κυριολεξία αυτές οι δύο κατηγορίες δημοτών. Και για να αλλάξει κάτι δεν αρκούν από μόνοι τους οι έλεγχοι της Τροχαίας ή οι διαγραμμίσεις του Δήμου. Το ζητούμενο είναι πάνω όλα να αλλάξουμε νοοτροπία. Αλλάζει; 

(Η φωτογραφία που έχει ανέβει στην σελίδα "Πάτρα αυτά που δεν λέγονται" είναι χαρακτηριστική της κατάστασης).