Εντυπωσιακή  ήταν η ανταπόκριση του κοινού της Πάτρας στην εκδήλωση του Διεθνούς Φεστιβάλ με τίτλο «Κι αν μας αντέξει το σχοινί…», που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο κατάμεστο Ρωμαϊκό Ωδείο, από τη Λαϊκή Ορχήστρα του Χορευτικού Τμήματος Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων. Στο πλαίσιο της συναυλίας ακούστηκαν αγαπημένα τραγούδια που «έφερναν» την στιχουργική υπογραφή της Λίνας Νικολακοπούλου, συνδυασμένα με ποίηση και χορό.

Η ορχήστρα συνεργάστηκε με αναγνωρισμένους πατρινούς δεξιοτέχνες μουσικούς προσφέροντας στους θεατές ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Η ανταπόκριση του κοινού στα μουσικά ακούσματα ήταν συγκινητική καθώς υπήρξαν στιγμές, που οι κερκίδες του Ρωμαϊκού Ωδείου της Πάτρας, έγιναν «ένα» με τους καλλιτέχνες.


Από την εικοσαμελή Ορχήστρα του Χορευτικού και Πατρινούς καλλιτέχνες, παρουσιάστηκαν τραγούδια μέσα από τα οποία αναδεικνύονται οι προβληματισμοί και τα συναισθήματα της στιχουργού και άλλων δημιουργών. Την επιμέλεια της συναυλίας είχε η μαέστρος Δήμητρα Αψώμοτου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πατρέων Παναγιώτης Μελάς, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων Κατερίνα Γεροπαναγιώτη – Θεοδωρακοπούλου, η Αντιδήμαρχος Μεσσάτιδας – Βραχνεΐκων - Παραλίας Αναστασία Τογιοπούλου , ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού Θόδωρος Τουλγαρίδης, η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Καρναβάλι Πάτρας, Ήρα Κουρή και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Σταύρος Τσακίρης.