Πάνω από ένα μήνα χρειάστηκαν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Λαμίας για να “σπάσουν” έναν 26χρονο Έλληνα που είχε δηλώσει στις 11 Αυγούστου ότι έπεσε θύμα ληστείας μόλις βγήκε από τα ιαματικά λουτρά των Ψωρονερίων Φθιώτιδας. Τελικά, υποχρεώθηκε να ομολογήσει ότι σκηνοθέτησε τη ληστεία!

Ο νεαρός φερόμενος ως θύμα είχε αγοράσει ένα πανάκριβο κινητό, το οποίο είχε ασφαλίσει για κλοπή! Έτσι, δήλωσε πως τον πλησίασε ένας άγνωστος που φορούσε κράνος, τον ακινητοποίησε με την απειλή μαχαιριού και, αφού άρπαξε το επίμαχο κινητό και ένα μικρό χρηματικό ποσό, διέφυγε με τη μοτοσικλέτα που οδηγούσε συνεργός του. Από την πρώτη στιγμή, όμως, ο 26χρονος υπέπεσε σε αντιφάσεις που έκαναν τους αστυνομικούς να υποψιαστούν ότι δεν έλεγε αλήθεια, όπως αναφέρει το protothema.

Η προανάκριση ερεύνησε κάθε πιθανή εκδοχή και οι αστυνομικοί δεν άργησαν να διαπιστώσουν ότι ο νεαρός είχε εισπράξει την αποζημίωση από την ασφαλιστική εταιρεία, με την οποία είχε αγοράσει δυο άλλα κινητά! Στις επίμονες ερωτήσεις, ο 26χρονος τα έχασε και ομολόγησε ότι δήλωσε ληστεία για να ξεγελάσει την εταιρεία. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ψευδορκία, ψευδή καταμήνυση, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και απάτη που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας, ενώ τα δύο κινητά που είχε αγοράσει κατασχέθηκαν.