Μία ακόμα ταινία που πρόκειται να ταξιδέψει στα φεστιβάλ της Ευρώπης γυρίστηκε στην Πάτρα και μάλιστα με πρωταγωνιστές Πατρινούς ηθοποιούς. Η ταινία ονομάζεται "Η ηχώ της αιωνιότητας", με σκηνοθέτη τον Πατρινό Γεράσιμο Παπαχριστόπουλο.

Στο φιλμ πρωταγωνιστεί ο γνωστός Πατρινός Σάκης Κλήρης, ένας ηθοποιός που έχει παίξει σε αρκετές ταινίες μικρού μήκους, έχοντας σημαντική εμπειρία στο θέατρο και πάντα έναν ενεργό ρόλο στα θεατρικά δρώμενα της πόλης και ο μικρός Νίκος Έξαρχος, ένα 10χρονο παιδί από την Πάτρα, με αρκετό ταλέντο, όπως θα φανεί και μέσα από το φιλμ. 

Παίζουν επίσης η Πατρινή ηθοποιός στον ρόλο της γιαγιάς, Κωνσταντίνα Καραγιάννη, ο γνωστός και αγαπημένος ηθοποιός με αρκετές συμμετοχές σε τηλεοπτικές σειρές, αλλά και σε ταινίες, Πέτρος Ξεκούκης στον ρόλο του γιατρού και ο Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος.

Στα γυρίσματα του φιλμ που κράτησαν για αρκετές μέρες, στην καρδιά του καλοκαιριού, συμμετείχε ένα επιτελείο ξένων και αρκετών έμπειρων οπερατέρ, καμεραμάν, ηχοληπτών τους περισσότερους εκ των οποίων γνωρίζει ο σκηνοθέτης μέσα από τη θητεία του στο Λονδίνο. 


Ο 24χρονος Γεράσιμος Παπαχριστόπουλος ζει και εργάζεται στο Λονδίνο, έχοντας σπουδάσει εκεί σκηνοθεσία και έχοντας κάνει παρά το νεαρό της ηλικίας του, αρκετά σημαντικά πράγματα, στον τομέα του ντοκιμαντέρ, αλλά κυρίως των διαφημίσεων - σποτ και των βίντεο κλιπ.

Έχει εργαστεί ως βοηθός σκηνοθέτη σε διάφορα projects του εξωτερικού, όπως και στην Ελλάδα, ωστόσο "Η ηχώ της αιωνιότητας" είναι η πρώτη ταινία μικρού μήκους που σκηνοθετεί. 

Ο νεαρός ταλαντούχος σκηνοθέτης επέλεξε να γυρίσει την πρώτη του ταινία στην Πάτρα και να "διαφημίσει" κατά μία έννοια τις ομορφιές της στο εξωτερικό, όταν η ταινία παιχθεί σε διάφορα φεστιβάλ της Ευρώπης.

Ο σκοπός όμως του φιλμ δεν είναι αυτός. "Πρόκειται για μία αρκετά γλυκιά ιστορία που πηγάζει από προσωπικά βιώματα, με στοιχεία μυθοπλασίας και που ήθελα από την αρχή να γυρίσω στην πόλη όπου μεγάλωσα". 

Μια πόλη λοιπόν που μέσα από τις δικές του εμπειρίες και αναμνήσεις των παιδικών του χρόνων θα μπορούσε να του δώσει ακόμα μεγαλύτερη έμπνευση για αυτό το φιλμ. "Σίγουρα είναι αρκετά διαφορετικό να παρουσιάζεις την πόλη σου μέσα από τον κινηματογραφικό φακό, έτσι όπως την έχει ζήσει εσύ, όπως έχεις μεγαλώσει σε αυτή". 


Η ταινία είναι μικρού μήκους και ως υπόθεση είναι ένα κοινωνικό δράμα. Ένα δεκάχρονο αγόρι βιώνει τον χαμό του αγαπημένου του φίλου, του παππού του που πάσχει από διαβήτη.

Ο εγγονός περιπλανώμενος στην πόλη, αναπολεί στιγμές που έζησε μαζί του. Μετά από μια επίσκεψη στο σπίτι της χήρας Γιαγιάς, ανακαλύπτει ένα στοιχείο που τον αναστατώνει. Και από εκεί στην ουσία ξεκινάει η πλοκή. 

Το φιλμ, σύμφωνα με τους στόχους που έχει θέσει ο σκηνοθέτης, πρόκειται να κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους μήνες και στη συνέχεια να ταξιδέψει στα σημαντικότερα κινηματογραφικά φεστιβάλ της Ελλάδος και στη συνέχεια στο εξωτερικό.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Γεράσιμος Παπαχριστόπουλος εκτός από σκηνοθέτης, είναι αυτός που έγραψε και το σενάριο, έχοντας κατακτήσει τους ηθοποιούς και τους τεχνικούς της ταινίας με το θέμα που πραγματεύεται η υπόθεση. 

Και είναι σίγουρο ότι μόλις το φιλμ κυκλοφορήσει αναμένεται να κατακτήσει και εμάς. Βλέπετε, αυτή η πόλη, όπως αποδεικνύεται και στην περίπτωση αυτού του νεαρού σκηνοθέτη, έχει ταλαντούχους ανθρώπους, νέους που ξέρουν να οραματίζονται και να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικά.