Στρώθηκε με τα μούτρα στη δουλειά ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Τάκης Πετρόπουλος και δείχνει αποφασισμένος να προχωρήσει τα ζητήματα που αφορούν τον τομέα του. 

Ένα από αυτά τα ζητήματα είναι η βελτίωση των γηπεδικών εγκαταστάσεων μπάσκετ της Πάτρας, ένα μεγάλο μέρος των οποίων είναι σε κακή κατάσταση, ενώ άλλα είναι εντελώς εγκαταλειμμένα. Ο Τάκης Πετρόπουλος, ως άνθρωπος του μπάσκετ, γνωρίζει το θέμα αυτό αρκετά καλά και ξέρει τα προβλήματα που υπάρχουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες η δημοτική αρχή έχει βάλει σαν σκοπό της να κάνει τα πράγματα που πρέπει στα κοινόχρηστα γήπεδα μπάσκετ που ανήκουν στη δημοτική περιουσία, ξεκινώντας ένα πρόγραμμα που θα υλοποιήσει κατά τη διάρκεια της νέας της θητείας. 

Θυμίζουμε ότι ένα μεγάλο μέρος των γηπέδων μπάσκετ που υπάρχουν σε διάφορες λαϊκές συνοικίες της Πάτρας είναι σε κακή κατάσταση, εγκαταλειμμένα και χρειάζονται παρεμβάσεις, έτσι ώστε να μπορέσουν τα παιδιά της κάθε γειτονιάς να πάνε στους χώρους αυτούς και να αθληθούν δωρεάν. 

Ένα ακόμα ζήτημα που θα απασχολήσει την αντιδημαρχεία και αφορά τον τομέα του αθλητισμού είναι οι εγκαταστάσεις που πρόκειται να γίνουν για την ανάπτυξη των Παράκτιων Αθλημάτων. Ο δήμος παρακολούθησε από κοντά τους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες της Πάτρας και είδε τη δυναμική που έχουν στο κοινό τα αθλήματα άμμου, κυρίως το beach volley, το beach handball και το beach soccer. 

Μπορεί το αίτημα που είχε κάνει για να παραμείνει ένα από τα δύο γήπεδα των κεντρικών εγκαταστάσεων της Άρτεμις να μην συνάντησε την ανάλογη αποδοχή από του υπουργείο και τους κρατικούς μηχανισμούς, όμως, ο δήμος, έχει θέσει ήδη στα σχέδια του την δημιουργία τέτοιων γηπέδων, αξιοποιώντας την άμμο που έχει μείνει από την διοργάνωση. 

Έτσι, με βάση τα όσα έχουμε μάθει σε ανεπίσημο επίπεδο, ένα γήπεδο beach volley, πρόκειται να δημιουργηθεί δίπλα από το κολυμβητήριο του ΝΟΠ, κοντά στο σημείο που βρίσκονταν και αυτά των Παράκτιων. Στα σχέδια του δήμου είναι να δημιουργήσει ένα ακόμα τέτοιο γήπεδο, κοντά στην Πλαζ, ενώ παίζει να προχωρήσει τελικά το θέμα ενός ακόμα τέτοιου γηπέδου, κοντά στις Δάφνες.