Θύμα επιτήδειων έπεσε μια οικογένεια στην Ανδραβίδα. Μέσω τηλεφώνου και με το πρόσχημα των αναδρομικών που έπρεπε να λάβουν για τη σύνταξη του αποθανόντος συζύγου και πατέρα, η μητέρα και ο γιος εξαπατήθηκαν με αποτέλεσμα να κάνουν φτερά 9150 ευρώ.

Το «κόλπο» στην υπόθεση ήταν πως για να δοθούν τα χρήματα έπρεπε να καταβληθεί ο φόρος. Το πιο πειστικό της υπόθεσης, που φανερώνει πως οι απατεώνες ήταν καλά μυημένοι, ήταν το γεγονός ότι αυτός που επικοινώνησε με τον παθόντα προσποιήθηκε υπάλληλο της τράπεζας της περιοχής, που το θύμα γνωρίζει προσωπικά.

Ο Διονύσης Μητρόπουλος, μεσίτης στο επάγγελμα, μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο εξαπατήθηκε και έχασε το ποσό των 9150, με σκοπό να ξέρει ο κόσμος πως οι απατεώνες πλησιάζουν τα υποψήφια θύματά τους. «Χθες το πρωί με πήρε τηλέφωνο κάποιος προσποιημένος υπάλληλο τραπέζης, τον οποίο ήξερα εγώ προσωπικά, ο πατέρας μου και η μάνα μου. Μας είπαν να βάλουμε ως φόρο κάποιων χρημάτων που δικαιούταν ο πατέρας μου σαν καθυστερούμενα της σύνταξης. Συγκεκριμένα μας είπε πως δικαιούταν 41.147 ευρώ και το ποσό του φόρου ήταν 9.150 ευρώ, όπως αναφέρει το ilialive.

Πήγα με τη μητέρα μου στην Εθνική Τράπεζα, κατέθεσα το ποσό σε κάποια κυρία Πέππα Ζωή. Μου είπαν να τα βάλω για ιατρικό λόγο και στη συνέχεια μου είπαν να πάω στην Αμαλιάδα, να πάρω τα μισά χρήματα από την Πειραιώς και τα άλλα μισά θα τα έβαζαν σε λογαριασμό της Εθνικής. Επειδή το άτομο που μου προσποιήθηκαν πως είναι, εγώ το ήξερα και πείστηκα» περιέγραψε ο άτυχος άντρας.

«Πήγα λοιπόν στην Αμαλιάδα να πάρω τα χρήματα από την Πειραιώς. Τον πήρα τηλέφωνο έξω από το κατάστημα και μου είπε να βάλω τρία ακόμα χιλιάρικα σε ένα λογαριασμό όψεως της Εθνικής για να φαίνεται αντίκρισμα προς την Τράπεζα για να μπορέσω να πάρω τα χρήματα που μου υποσχέθηκαν από την Τράπεζα. Φυσικά, του είπα εκείνη τη στιγμή ότι δεν υπάρχουν άλλα χρήματα, μου είπε πόσα μπορείς να βάλεις, η μητέρα μου του είπε 500-800, της απάντησε πως δε μπορεί να κάνει τίποτα και έκλεισε το τηλέφωνο. Ακολούθως του είπα πως δεν θέλω τα 41.147 και να πάρω πίσω αυτά που έκανα κατάθεση. Αυτός μου είπε επί λέξει πήγαινε στην τράπεζα στα Λεχαινά στο ταμείο να τα πάρεις. Πήγα στο ταμείο και με παρέπεμψαν στον Διευθυντή και εκείνος βρήκε ότι δεν υπήρχαν χρήματα στο λογαριασμό. Δηλαδή, τα είχε τραβήξει αμέσως και είχαν κάνει φτερά. Φυσικά, ο Διευθυντής μου είπε να κάνω καταγγελία στην Αστυνομία, κάτι το οποία έκανα μαζί με την μητέρα μου. Οι καταθέσεις μας υπάρχουν. Ελπίζω να είμαι ο τελευταίος. Ήταν καλά διαβασμένοι, επειδή όντως ο πατέρας μου είχε κάνει κάποιο χαρτί για καθυστερούμενα όταν βγήκε στη σύνταξη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι Αστυνομικές Αρχές και με ανακοίνωσή τους μετά το χθεσινό περιστατικό, αναφέρουν πως όλοι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί σε τέτοιες περιπτώσεις καθώς πλέον οι απάτες μέσω τηλεφώνου αποτελούν μάστιγα και τα κρούσματα είναι καθημερινά.