Ήταν κάποτε ένα από τα πιο επιβλητικά και πολυτελή κτίρια της Πάτρας, έχοντας την δική του ιστορία, ταυτισμένη, τόσο με την περιοχή, όσο και με την πόλη. Πριν από μερικές μέρες ο χώρος γύρω από αυτή την εγκαταλειμμένη βίλα καθαρίστηκε από τα χόρτα και έτσι αποκαλύφτηκε ένα κρυμμένο μυστικό που γνωρίζουν μόνο οι παλιοί κάτοικοι της περιοχής. 

Μιλάμε ασφαλώς για το κτίριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Νοταρά και Ισιδώρου, πίσω ακριβώς από το γήπεδο της Παναχαϊκής. Η βίλα αυτή δέσποζε κάποτε στην περιοχή και αποτελούσε ένα από τα σημεία αναφοράς της. Πρόκειται για την επονομαζόμενη βίλα Ηλιόπουλου που είχε αγοραστεί από τον γνωστό στραφιδέμπορα της Πάτρας Φραγκόπουλο την εποχή του Βασιλέως Γεωργίου Β' . 

Στην Κατοχή η βίλα επιτάχτηκε από τους Γερμανούς. Αργότερα το επιβλητικό αυτό ακίνητο κατοικήθηκε και πάλι μέχρι τη δεκαετία του '80. Ο χώρος γύρω από την βίλα χαρακτηριζόταν από το πλούσιο κήπο της και από τη σειρά από τους φοίνικες που τον διακοσμούσαν. Το κτίριο είναι σε κακή κατάσταση και η βίλα είναι σχεδόν ερειπωμένη, σαν ένα ακόμα φάντασμα από αυτά τα πολλά που στοιχειώνουν την πόλη. 

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ο κληρονόμος της είχε δωρίσει το κτίριο σε ίδρυμα και από εκεί η κάποτε πολυτελής βίλα βρέθηκε στην κατοχή του ελληνικού δημοσίου. Από τότε η τύχη της βίλας αυτής είναι προδιαγεγραμμένη. Ένα κτίριο που θα μπορούσε να αποτελέσει ένα στολίδι για την Αγυιά, ή να κεντρίσει το ενδιαφέρον επενδυτών, έχει εγκαταλειφθεί. 

Κανένα ενδιαφέρον για την αναστήλωση της. Κανένα από κανέναν.