Μπορεί ο Δήμος της Πάτρας να έχει ανακοινώσει ήδη την παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για τους οφειλέτες, δίνοντας τους τη δυνατότητα να ρυθμίσουν με ευνοϊκούς όρους τα χρέη τους, όμως, οι μόνοι που έχουν ανταποκριθεί στην πρόσκληση είναι οι "μικροί".

Ποιοι είναι οι "μικροί"; Είναι αυτοί που τα χρέη τους είναι λιγοστά και αφορούν κλήσεις και διάφορες άλλες οφειλές που μπροστά στο συνολικό όγκο των χρημάτων που οφείλονται στον Δήμο, μοιάζουν απειροελάχιστα. 

Οι μικροφειλέτες από την αρχή ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δήμου για να τακτοποιήσουν τα χρέη τους και η ροή από την πρώτη μέρα έως και στις 17 Σεπτεμβρίου που ήταν η αρχική ημερομηνία της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, ήταν αρκετά ικανοποιητική. 

Ωστόσο, οι μεγαλοφειλέτες δεν ανταποκρίθηκαν και δεν έδειξαν το ανάλογο ενδιαφέρον για να πληρώσουν τα χρέη τους τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις αφορούν υπέρογκα ποσά που έχουν συγκεντρωθεί από μάλλον εσκεμμένη αμέλεια οφειλών περασμένων ετών.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων πρόκειται κυρίως για επαγγελματίες από διαφόρους κλάδους που χρησιμοποιούσαν ή ακόμα χρησιμοποιούν κοινόχρηστους χώρους της Πάτρας, μη καταβάλλοντας το αντίστοιχο ποσό του 5%. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών παρέμεινε άφαντο, ενώ μόνο λίγοι απευθύνθηκαν στις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου για να προχωρήσουν σε διακανονισμό των χρεών τους. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η νέα παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για τους οφειλέτες λήγει στις 31 Δεκεμβρίου.