Ο χορός για αυτή είναι ένα μέσο έκφρασης, ένας τρόπος για να πει αυτά που δεν μπορεί να αναφέρει η ψυχή της και αυτό είναι κάτι που της βγαίνει αυθόρμητα και φυσιολογικά όταν χορεύει, είτε στην πίστα, είτε στο παρκέ, είτε στην άμμο. 

Γιατί ξέρετε κάτι; Η Αντιόπη Γραβάνη χορεύει όπου και αν βρίσκεται και τίποτα δεν μπορεί να την σταματήσει από αυτόν τον τρόπο έκφρασης και επικοινωνίας. Αν σας φαίνεται γνωστή ως παρουσία, μάλλον έχετε δίκιο. 

Η 25χρονη χορεύτρια είναι ένα από τα βασικά μέλη της ομάδας των Rising Flames, των τσιρλίντερς που μας ανέβαζαν τη διάθεση με τον χορό και την κίνηση τους στους αγώνες του Προμηθέα, αλλά και που θαυμάζαμε στην άμμο, κατά τη διάρκεια των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων, στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Άρτεμις. 


Καμία σχέση μεταξύ τους ο χορός στο παρκέ και ο χορός στην άμμο. Μας το ξεκαθαρίζει η ίδια μιλώντας στο patrasevents.gr για τη σχέση της με την τέχνη του χορού, αλλά και πώς ξεκίνησε η επαφή της με το τσιρλιντινγκ. "Ο χορός είναι κάτι που κάνω από μικρή. Ξεκίνησα με κλασικό μπαλέτο και ακολούθως συνέχισα με σύγχρονο" τονίζει. 

"Είναι ένα μέσο έκφρασης για μένα ο χορός, κάτι που έχει συνδεθεί μαζί μου άρρηκτα πλέον και με ακολουθεί σε όλη την πορεία της ζωής μου". Το τσιρλίντινγκ μπήκε στη ζωή της μετά, αρκετά αργότερα. "Γνωρίζοντας τη σχέση που έχω με τον χορό μου έγινε πρόταση από την προπονήτρια μου την Μαρία Σιολέ για να μπω στην ομάδα.

Δέχτηκα αν και στη αρχή ένιωθα κάπως άβολα αφού ήταν κάτι που δεν το έχω ξανακάνει, να χορεύω, δηλαδή, στο παρκέ και ένα ολόκληρο γήπεδο να με κοιτάζει. Είχα όμως τη συμπαράσταση όλων των κοριτσιών της ομάδας και της προπονήτριας μου και έτσι το ξεπέρασα.

Πλέον όχι μόνο δεν με δυσκολεύει, αλλά αντίθετα μου αρέσει να χορεύω στο παρκέ. Είναι σαν να δίνω κάθε φορά ότι έχω μέσα μου, ένας τρόπος να εκτονώνουμε και να βγάζω τον καλύτερο μου εαυτό". 


Στους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες η ίδια και η ομάδα της χρειάστηκε να χορέψει στην άμμο. "Είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Ο χορός στην άμμο είναι πιο δύσκολος από το παρκέ, χρειάζεται ακόμα περισσότερες ώρες προπόνησης και το κλίμα δεν έχει καμία σχέση με το γήπεδο". Όμως η εμπειρία της από τους Παράκτιους ήταν μόνο θετική τόσο για την ίδια, όσο και για την ομάδα της. 

"Οι Μεσογειακοί ήταν μία πρόκληση για όλα τα κορίτσια και γενικότερα για την ομάδα. Δεν είχαμε κάνει κάτι ανάλογο και δουλέψαμε σκληρά για να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες. Αυτό που εισπράξαμε από το χειροκρότημα του κόσμου, αλλά και από τους αθλητές και τους ανθρώπους της διοργάνωσης, νομίζω ότι μας δικαιώνει πλήρως. Δικαιώνει τον κόπο μας και μπορώ να πω ότι πετύχαμε τον σκοπό μας. Ήταν μία υπέροχη εμπειρία αυτή η διοργάνωση για όλη την ομάδα". 

Το επόμενο βήμα για τις Rising Flames (από τη στιγμή που δεν θα συνεχίσουν στον Προμηθέα) είναι προγραμματισμένο, όμως ακόμα δεν είναι ανακοινώσιμο. Η 25χρονη Πατρινή, πάντως, θα συνεχίσει τα μαθήματα που διδάσκει σε σχολή χορού και φυσικά την παρουσία της με την ομάδα των Rising Flames. Η νεαρή έχει τελειώνει σπουδές στην προσχολική αγωγή, αλλά για την ώρα ο χορός την έχει κερδίσει μάλλον ολοκληρωτικά. Και εδώ που τα λέμε καλά της κάνει!