Με το... ποντίκι στο χέρι έμειναν όσοι προσπαθούσαν για αρκετή ώρα να μπουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που είχε στήσει το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος και να υποβάλουν την αίτησή τους στο πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον". 

Πρόκειται για τον δεύτερο κύκλο του προγράμματος που απευθύνεται σε όλους όσοι θέλουν να ανασκευάσουν ή να επιδιορθώσουν τα παλιά τους ακίνητα, μονοκατοικίες ή και διαμερίσματα, βάζοντας καινούρια αλουμίνια, μονώσεις, κουφώματα και όλα τα σχετικά.

Είναι ένα πρόγραμμα που ενισχύσει οικονομικά τους ενδιαφερόμενους και καλύπτει ένα ποσό που φτάνει τις 10.000 ευρώ, ανάλογα βέβαια με τον τύπο, την μορφή και τα τετραγωνικά του ακινήτου. 

Ωστόσο, για ακόμα μία φορά αποδείχτηκε ότι το κράτος όταν αποφασίζει να βοηθήσει και να ενισχύσει οικονομικά τους πολίτες του, καταλήγει στο να τους ταλαιπωρεί και να τους οδηγεί στην οργή και στην αγανάκτηση.

Έτσι όπως ακριβώς αισθάνθηκαν εκατοντάδες Πατρινοί που μαζί με τους επαγγελματίες μηχανικούς τους είχαν στηθεί για ώρες στον υπολογιστή, περιμένοντας να ανοίξει η σελίδα. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν η σελίδα δεν άνοιγε.

Οι υποβολές είναι ζήτημα αν "έτρεξαν" για 1,5 ώρα. Τις υπόλοιπες ώρες το πρόγραμμα είχε "κολλήσει" και όσοι κατόρθωσαν να μπουν, τα νεύρα τους είχαν γίνει... κρόσια από την καθυστέρηση. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι ίδιες οι καταγγελίες, από ένα σημείο και μετά επικράτησε το απόλυτο χάος. 

Η σελίδα μία έπεφτε, μία ανέβαινε για λίγο και οι αιτήσεις ήταν σχεδόν αδύνατον να υποβληθούν. Αποτέλεσμα όλων αυτών; Όταν άνοιξε η πλατφόρμα, τα χρήματα που είχαν εκπονηθεί από το πρόγραμμα και προορίζονταν για τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, είχαν τελειώσει. Οι αιτήσεις είχαν ολοκληρωθεί και όσοι τις έκαναν εκτός από τυχεροί ήταν επίμονοι και υπομονετικοί. 

Οι περισσότεροι πάντως έμειναν με το... ποντίκι στο χέρι. Σημειώνουμε ότι το ενδιαφέρον ειδικότερα από την Πάτρα ήταν μεγάλο, αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι ένα μεγάλο μέρος των διαμερισμάτων και των σπιτιών είναι παλιά, ενώ το πρόγραμμα δίνει μεγάλη ενίσχυση στον κατασκευαστικό κλάδο σε δύσκολες εποχές.

Τίποτα όμως από αυτά δεν αναίρεσε την ταλαιπωρία και τη δικαιολογημένη οργή πολιτών και επαγγελματιών. Τα παράπονα και οι καταγγελίες των μηχανικών στο συνδικαλιστικό τους φορέα στο ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος για την κοροϊδία αυτή του κράτους, έπεσαν "βροχή". Ελλάς το μεγαλείο σου με λίγα λόγια.