Νέα πορεία πρόκειται να γίνει στην Πάτρα, αυτή τη φορά για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου που πριν από ένα χρόνο, στις 21 Σεπτεμβρίου, άφησε την τελευταία του πνοή, κοντά στην πλατεία Ομόνοιας. 

Η πορεία θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο στις 14:00, με αφετηρία την πλατεία Γεωργίου. Σε σχετική ανακοίνωση που έχει ανέβει στην σελίδα του Patras Pride στο facebook, τονίζονται τα εξής: "Στς 21 Σεπτέμβρη 2018 δολοφονήθηκε από φιλήσυχους ιδιοκτήτες και μπάτσους ο Ζακ, μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, στην οδό Γλαδστωνος. Η Zackie ήταν μια από εμάς, genderqueer, drag περσόνα, αντιφασίστρια, οροθετική διαταράσσοντας την ετεροσεξιστική κοινωνία.

Οι «ηθικά ορθοί πολίτες», υπέρμαχοι της «κανονικότητας» , νοικοκυραίοι και μπάτσοι δολοφόνησαν την αδελφή μας Zackie Oh! μπροστά σε απαθή βλέμματα προστατεύοντας την ιδιοκτησία τους και το αξιακό τους σύστημα, για το οποίο περήφανα διατρανώνουν με τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης να αναλώνονται σε ένα ανελέητο victim blaming και να ρίχνουν το μπαλάκι κοινωνικού κανιβαλισμού μέσω της ισχύς τους και να ελαφρύνουν τη θέση των θυτών.

Έχει περάσει ένας χρόνος και οι δολοφόνοι κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι κλείνοντας το μάτι στην εξουσία, με την οποία πάνε μαζί χεράκι χεράκι αποτελώντας κίνδυνο σε κάθε αδελφ@ μας που αποκλίνει από την επιβεβλημένη κανονικότητα και μικροαστική ηθική.

Ταυτόχρονα διαβιούμε σε μια συγκυρία, όπου η νεοφιλελεύθερη πολιτική αποφυλακίζει τους δολοφόνους του Α. Γρηγορόπουλου, οι νταήδες του Γιακουμάκη κυκλοφορούν ελεύθεροι, οι γυναικοκτόνοι και οι βιαστές είναι άμοιροι ευθυνών, τρανσφοβικές και ομοφοβικές επιθέσεις σημειώνονται συνεχόμενα.

Παράλληλα ραγματοποιούνται εκκενώσεις καταλήψεων, διώκονται οι πρόσφύγισσες/ες και αυξάνεται η αστυνομική καταστολή σε κάθε φωνή και υπόσταση που δεν συναντάται στο φαντασιακό, που ο ετεροκανονικός και καπιταλιστικός κόσμος έχει δημιουργήσει. Όλα αυτά μας περιορίζουν, δημιουργούν εστίες καταπίεσης και ιεραρχίες και θα μας βρουν απέναντί τους.

Είμαστε ενωμένες κόντρα στα πατριαρχικά ψήγματα, περήφανες τσούλες για να δικαιώσουμε όλες τις αδελφές μας, που χάθηκαν άδικα, του Ζακ, της Ελένης, του Πετρίτ και αυτών που δεν αναφέρθηκαν ποτέ, σε όλα εμάς που δεν μπαίνουμε στα ιεραρχικά δυιστικά καλούπια, που θέλουν να μας βάλουν. Όλες μαζί, πουστάρες, οροθετικές, μάγισσες, ανώμαλες και ο,τι φοβίζει τον πατριαρχικό κόσμο, θα τα καταφέρουμε".