Δίχως αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση που έγινε μεταξύ των επιτελών της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης και της δημοτικής αρχής για το κυκλοφοριακό, που ήδη έχει επιστρέψει στο προσκήνιο της καθημερινότητα της πόλης και αποτελεί σχεδόν μόνιμο βραχνά για τους Πατρινούς. 

Η συνάντηση έγινε παρουσία του δημάρχου της Πάτρας Κώστα Πελετίδη, του νέου Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή της Δυτικής Ελλάδος, Νίκου Σπανουδάκη και του διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κώστας Πελετίδης τόνισε ότι υπάρχει σε ισχύς ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού και κυρίως των μονίμων προβλημάτων που χαρακτηρίζουν την Πάτρα (παράνομη στάθμευση, διπλοπαρκαρισμένα κτλ), μόνο που δεν εφαρμόζεται. 

Η θέση της δημοτικής αρχής είναι ότι για να εφαρμοστεί θα πρέπει να κάνει τα απαραίτητα η Τροχαία, ελέγχοντας τους δρόμους του κέντρου της πόλης, κάτι που όπως υποστηρίζει δεν γίνεται πλέον.

Το σχέδιο που έχει εκπονηθεί από τη δημοτική αρχή, με βάση πάντα τα όσα ισχυρίζεται η Μαιζώνος, είχε δώσει θετικά αποτελέσματα τους πρώτους μήνες της εφαρμογής του, όταν και υπήρχε η συνεργασία με την Τροχαία, οι άνδρες της οποίας δεν σταματούσαν τις περιπολίες στο κέντρο. Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή ο έλεγχος για τα διπλοπαρκαρισμένα και την παράνομη στάθμευση είναι ζητήματα που αφορούν αποκλειστικά την Τροχαία και αυτή έχει την ευθύνη.

Τι ζήτησε η Αστυνομία

Από την πλευρά τους τα στελέχη της Αστυνομίας ζήτησαν τη συνεργασία του δήμου στα θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του, αλλά και συγκεκριμένα μέτρα που θα μπορούσαν να ανακουφίσουν το κυκλοφοριακό. 

Μέτρα όπως η τοποθέτηση κορυνών στην Αγίου Ανδρέου (κάτι που έχει ζητήσει και ο Εμπορικός Σύλλογος στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε για το ίδιο θέμα, αλλά διαφωνεί η δημοτική αρχή τονίζοντας ότι είναι παράνομο), τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων και την διαγώνια στάθμευση σε οδούς με τρεις λωρίδες κυκλοφορίας (βλέπε Κορίνθου) για να αυξηθούν οι θέσεις νόμιμης στάθμευσης, τη διαγράμμιση στις διαβάσεις πεζών και αναπηρικών αμαξιδίων, αλλά και την τοποθέτηση συμβατικής και ηλεκτρονικής σήμανσης που να καθοδηγεί και να πληροφορεί τους πολίτες για τις ελεύθερες θέσεις στάθμευσης στα δημοτικά πάρκινγκ.

Στη σύσκεψη η δημοτική αρχή τόνισε ότι έχει αυξήσει τον αριθμό των θέσεων στάθμευσης, δημιουργώντας δημοτικά πάρκινγκ κοντά στο κέντρο με ελεύθερη είσοδο και δωρεάν οδηγών με λεωφορεία προς το κέντρο, ενώ από την πλευρά της, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. τόνισαν ότι από την επόμενη εβδομάδα η Τροχαία θα αυξήσει τις περιπολίες και τους ελέγχους.