Θλίψη σκόρπισε σε όλη την κοινωνία της Πάτρας η είδηση του θανάτου του Νίκου Λάγιου, ενός εκ των γνωστότερων επιχειρηματιών της αχαϊκής πρωτεύουσας που είχε αφήσει την δική του σελίδα τις τελευταίες δεκαετίες στον χώρο της εστίασης. 

Μια σελίδα που μένει πίσω του και δεν αφήνει απλά και μόνο την επιχειρηματική του δράση, τα καταστήματα που είχε ανοίξει, αποτελώντας το καθένα σημείο αναφοράς για την Πάτρα, αλλά και την συνδικαλιστική του αφού στο παρελθόν είχε υπάρξει ένα από τα πιο ενεργά μέλη του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής. 

Μάλιστα ο εκλιπών είχε διατελέσει πρόεδρος του συλλόγου για έξι χρόνια (2005 -2011) για να τον διαδεχθούν στη συνέχεια ο Γιάννης Σταυρόπουλος, ο Γιώργος Κοτοπούλης και ο νυν Σπύρος Στεργίου. Ο ΣΚΕΑΝΑ προχώρησε μάλιστα και σε ανακοίνωση, αναφερόμενος στον θάνατο του γνωστού επιχειρηματία τονίζοντας τα εξής:

"Ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης & Αναψυχής Ν. Αχαΐας εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του για τον χαμό του επί σειρά ετών προέδρου του ΣΚΕΑΝΑ, Νικόλαου Λάγιου, καθώς και τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Ο κ. Λάγιος διετέλεσε πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ, από το 2005 έως το 2011, ενώ υπήρξε ένας από τους πιο επιτυχημένους και πρωτοπόρους επιχειρηματίες του κλάδου". 

Στο μεταξύ οι αναρτήσεις στα social media από πατρινούς που τον γνώριζαν ή είχαν ζήσει τα καταστήματα του, πέφτουν "βροχή" από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του. Όλοι έχουν να λένε για τα μεσημέρια που είχαν περάσει στο κατάστημα του στην Μαρίνα, ένα από τα πιο γνωστά μαγαζιά της Πάτρας στην εποχή του ή την θέα που απολάμβαναν στο Δασύλλιο. 

Ο Νίκος Λάγιος ήταν ιδιοκτήτης σε δύο καταστήματα που βρίσκονται στα πιο κατεξοχήν τουριστικά μέρη της Πάτρας, ενώ είχε συνδέσει το όνομα του με ένα από τα πιο κλασικά μέρη των περασμένων δεκαετιών στην Πάτρα, τις περίφημες "Εννέα Μούσες" στο κέντρο της Πάτρας, στον τελευταίο όροφο του κτιρίου της Γούναρη και Κανακάρη, αλλά και στα Πελεκανέικα λίγο αργότερα. 

Παράλληλα, ήταν από τους πρώτους που είχε εντοπίσει την δυναμική που είχαν στην εστίαση οι γαμήλιες και κοινωνικές εκδηλώσεις, ανοίγοντας έναν τέτοιον χώρο που να μπορεί να τις φιλοξενεί, στην νέα εθνική οδό Πατρών - Πύργου, στο ύψος των Τσουκαλείκων. Είχε ασχοληθεί ενεργά με τον αθλητισμό, έχοντας υπάρξει μέλος του Δ.Σ. της ΝΟΠ, ενώ παλιότερα ήταν στο πλευρό της ποδοσφαιρικής ομάδας της Θύελλας Πατρών. 

Ήταν πατέρας μιας κόρης, της Ελένης και είχε ευτυχήσει να δει ένα εγγόνι τον Μιχάλη. Άφησε την τελευταία του πνοή στο διαμέρισμα του στην Αγυιά, όπου σύμφωνα τα στοιχεία που έγιναν γνωστά, ήταν νεκρός για δύο ημέρες. 

(Η φωτογραφία είναι του Άρη Μπετχαβά και έχει να κάνει με το "Κύμα" στην Μαρίνα που είχε ανοίξει πριν από μερικά χρόνια η κόρη του Ελένη, με την επιγραφή "Λάγιος).