Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός της Αγίας Σοφίας στην Πάτρα και δεκάδες πιστοί έχουν περάσει το διήμερο, παραμονή και ανήμερα της εορτής από την μεγαλοπρεπή εκκλησία για να ανάψουν ένα κεράκι και να προσκυνήσουν. 

Ο ναός της Αγίας Σοφίας είναι ταυτισμένος με μία ολόκληρη περιοχή της Πάτρας, ανατολικά του κεντρικού αστικού ιστού της πόλης, που θεωρείται μια από τις ομορφότερες της αχαϊκής πρωτεύουσας στην οποία διαμένουν μεταξύ άλλων δεκάδες φοιτητές. 

Η εκκλησία είναι περιτριγυρισμένη από την πλατεία Νίκης και συνδέεται μεταξύ της, έχοντας σημείο αναφοράς της το συντριβάνι, αλλά και τα μαγαζιά που βρίσκονται γύρω της. Είναι ένας ναός που είναι σε άμεση επαφή με τη γειτονιά και την τοπική κοινωνία, σε μία περιοχή όπου έχουν μεγαλώσει δεκάδες Πατρινοί. 

Ο εορτασμός στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας με τη έξοδο της εικόνας και την έναρξη του ιερού προσκυνήματος, ενώ θα κορυφωθεί με την λιτάνευση της εικόνας το απόγευμα της Τρίτης στους γύρω δρόμους της περιοχής (Αγίας Σοφίας, Κιλκίς, Κορίνθου, Αγίας Σοφίας) και την επιστροφή τους στην εκκλησία, συνοδεία δεκάδων πιστών. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις θρησκευτικές εκδηλώσεις το παρών έχει δώσει ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, όπως και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος. Να αναφέρουμε ότι εφημέριος του ιερού ναού της Αγίας Σοφίας Πατρών είναι ο πρωτοπρεσβύτερος π. Ερμόλαος Μασσαράς.