Είναι γνωστό ότι η καρδιά της πλατείας Όλγας, το μέρος όπου βρίσκονται τα παγκάκια της, δίπλα από την παιδική χαρά είναι ένα στέκι για τους χρήστες ναρκωτικών, το σημείο όπου δίνουν τα ραντεβού τους και κάνουν τις συναλλαγές τους. 

Η ΕΛ.ΑΣ. γνωρίζει το θέμα αρκετά καλά, όπως και γνωρίζει τα πρόσωπα που συχνάζουν εκεί, χωρίς ωστόσο τις περισσότερες φορές να παρεμβαίνει. Όμως, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, οι άνδρες της Ασφάλειας Πατρών τις τελευταίες ώρες προχώρησαν στη σύλληψη ενός αλλοδαπού που θεωρείται ένας από τους βασικούς διακινητές στο συγκεκριμένο στέκι. 

Οι αστυνομικοί έχοντας παρακολουθήσει τις κινήσεις του αλλοδαπού ντίλερ και βάζοντάς τον στο "μικροσκόπιο", αξιοποιώντας παράλληλα τις πληροφορίες που είχαν πάρει, ακινητοποίησαν τον άνδρα μέσα στην πλατεία Όλγας, βάζοντάς του χειροπέδες, χωρίς κανείς σχεδόν από τους περίοικους και τους καταστηματάρχες να το πάρουν χαμπάρι. 

Πάνω στον αλλοδαπό βρέθηκαν σακουλάκια με ξεχωριστά πακετάκια χασίς, έτοιμα να δοθούν με το αζημίωτο στους ενδιαφερόμενους. Δεν είναι ασφαλώς η πρώτη φορά που η πλατεία Όλγας γίνεται στέκι διακίνησης ναρκωτικών από τους "ντίλερ".

Ωστόσο, ίσως είναι η πρώτη φορά που η Αστυνομία παρεμβαίνει με έναν τέτοιον τρόπο στη συγκεκριμένη πλατεία, συλλαμβάνοντας ένα άτομο και δείχνοντας ότι παρακολουθεί την κατάσταση και την ελέγχει. 

Συνήθως οι αστυνομικοί έφταναν στο σημείο, μόνο μετά από ειδοποιήσεις περίοικων και καταστηματαρχών για επεισόδια που γίνονταν μέρα μεσημέρι μεταξύ ναρκομανών που διαπληκτίζονταν για τις συναλλαγές τους. Πλέον ίσως τα πράγματα να έχουν αλλάξει.