Ποινική δίωξη ασκήθηκε στον 28χρονο έφεδρο σημαιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος στα τέλη Αυγούστου σκότωσε μια γιαγιά και το εγγονάκι της στο Αίγιο. 

Η ποινική δίωξη στον 28χρονο οδηγό ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Ναυτοδικείου και αφορά σε επικίνδυνη οδήγηση, ανθρωποκτονία εξ΄αμελείας, εγκατάλειψη τόπου ατυχήματος και οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. 

Επιπλέον, έχει περιοριστικό όρο αυτόν της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ο νεαρός θα απολογηθεί τις επόμενες ημέρες για το τραγικό δυστύχημα στο Αίγιο που έγινε στις 26 Αυγούστου. Είχε σκοτώσει με το αυτοκίνητό του γιαγιά και εγγονάκι μόλις ενός έτους, ενώ βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο.

Ο οδηγός, ο οποίος υπηρετεί στο Πολεμικό Ναυτικό και έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, βγήκε από το ψυχιατρείο που νοσηλευόταν μετά το δυστύχημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το πόρισμα των πραγματογνωμόνων ο οδηγός μπήκε στη μοιραία στροφή με 100 χλμ. Ακόμα το πόρισμα δεν έχει παραδοθεί στις αρχές, ενώ έχει ορισθεί από την πλευρά του οδηγού και τεχνικός σύμβουλος.

Βάσει και του κατηγορητηρίου προκύπτει ότι το αλκοτέστ στο οποίο υποβλήθηκε ο 28χρονος βγήκε θετικό.

Ζούσε «στο κόκκινο»

Σύμφωνα με μαρτυρίες, την ημέρα που έγινε το τραγικό δυστύχημα στο Αίγιο, λίγο έλειψε να τραυματιστεί ένα κοριτσάκι 12 χρόνων που περπατούσε στη γειτονιά του.

Η 12χρονη επέστρεφε από τη θάλασσα όταν σε ένα από τα στενά του χωριού Λόγγος, είδε να κατεβαίνει με μεγάλη ταχύτητα -άνω των 50χλμ- το αυτοκίνητο του 28χρονου που πριν από λίγα λεπτά, είχε σκοτώσει την γιαγιά και το ενός έτους εγγονάκι της!

Η 12χρονη πρόλαβε και κόλλησε σε κάτι συρματοπλέγματα, σε ένα οικόπεδο της περιοχής και κυριολεκτικά γλίτωσε την τελευταία στιγμή.

Σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας, ο 28χρονος έχει εμπλακεί συνολικά σε άλλα τρία τροχαία ατυχήματα πριν σκοτώσει γιαγιά και εγγονό. Τρεις φορές έχει καθίσει στο εδώλιο λόγω του πάθους του με την ταχύτητα.

Βέβαια, ο δικηγόρος του, Αλέξης Κούγιας, δηλώνει ότι έχει στα χέρια του τρεις αθωωτικές αποφάσεις και για τις τρεις περιπτώσεις.

Το χρονικό της τραγωδίας

Την Κυριακή 26 Αυγούστου οι κάτοικοι των Καμάρων Αιγίου βυθίστηκαν στο πένθος έπειτα από το θανατηφόρο τροχαίο που σημειώθηκε το απόγευμα εκείνης της ημέρας στην παλαιά εθνική οδό. 

Ο 28χρονος οδηγός της μαύρης BMW, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, χτύπησε και σκότωσε την 67χρονη γιαγιά με το λίγων μηνών εγγονάκι της που βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο.

Το δυστύχημα συνέβη λίγο πριν από τις 19.00 το απόγευμα. Ο οδηγός αρχικά τράπηκε σε φυγή.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι ο οδηγός του Ι.Χ. επιχείρησε να διαφύγει και μάλιστα έπεσε στη θάλασσα για να το σκάσει κολυμπώντας, όμως συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα από την αστυνομία.

«Αυτή η πληροφορία είναι ανακριβής», είχε πει ο δικηγόρος του, ο οποίος υποστήριξε ότι, αντίθετα, ο 28χρονος επιχείρησε να αυτοκτονήσει.