Το νέο «ραντεβού» της Λαϊκής Ορχήστρας του Χορευτικού Τμήματος Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων με το Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας, «ορίστηκε» για την προσεχή Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου στις 9.15 το βράδυ στο Ρωμαϊκό Ωδείο.

Τίτλος της συναυλίας «Κι αν μας αντέξει το σχοινί…» , μέσα από την οποία προβάλλονται τραγούδια που υπογράφει στιχουργικά η Λίνα Νικολακοπούλου, σε μια προσπάθεια προσέγγισης και ανάδειξης στίχων της δημιουργού, οι οποίοι μελοποιήθηκαν από διάφορους συνθέτες.

Σε  επιμέλεια της μαέστρου Δήμητρας Αψώμοτου, θα παρουσιασθούν 26 τραγούδια, συνδυασμένα με ποίηση και χορό, μέσα από τα οποία αναδεικνύονται οι προβληματισμοί και τα συναισθήματα της στιχουργού και άλλων δημιουργών, με την συμμετοχή της εικοσαμελούς Ορχήστρας του Χορευτικού και Πατρινών καλλιτεχνών.

Στο πλαίσιο της συναυλίας η ορχήστρα θα συνεργαστεί με αναγνωρισμένους πατρινούς δεξιοτέχνες μουσικούς προσφέροντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα.                                                  

Η αρχική ημερομηνία πραγματοποίησης της συναυλίας ήταν η Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου αλλά τα ακραία καιρικά φαινόμενα που επικρατούσαν οδήγησαν στην αναβολή της.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ