Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, δέχθηκε την Δευτέρα στο γραφείο του τον νέο Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, Νίκο Σπανουδάκη και τον Αστυνομικό Διευθυντή Αχαΐας, Γιώργο Μιχαλόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Δήμαρχος τους ενημέρωσε για τα μέτρα του Δήμου που αφορούν στην ανακούφιση του κυκλοφοριακού προβλήματος. 

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις χιλιάδες θέσεις στάθμευσης που έχει δημιουργήσει η Δημοτική Αρχή, κοντά στο κέντρο της Πάτρας.

Συγκεκριμένα, δωρεάν δημοτικό χώρο στάθμευσης 1.000 περίπου θέσεων στην Ακτή Δυμαίων και τη δωρεάν μεταφορά οδηγών με λεωφορεία από και προς το κέντρο, από τις 7 π.μ. έως τις 9.30 μ.μ.

Επίσης δωρεάν, είναι και ο χώρος στάθμευσης 300 θέσεων, που έχει δημιουργηθεί στον Άγιο Διονύσιο.

Με το συμβολικό αντίτιμο των 30 λεπτών, λειτουργεί το σύστημα στάθμευσης στο κέντρο της πόλης και εξυπηρετεί όσους έχουν σοβαρή ανάγκη και θέλουν να σταθμεύουν για περιορισμένο χρονικό διάστημα. 

Καταργήσαμε –είπε ο Δήμαρχος- το χαράτσι της ελεγχόμενης στάθμευσης, που λειτουργούσε ιδιωτική εταιρεία. Το νέο σύστημα στάθμευσης, εποπτεύεται με θετικά αποτελέσματα από την αρμόδια δημοτική υπηρεσία και λειτουργεί αποτελεσματικά.

Τόνισε στον Αστυνομικό Διευθυντή, ότι το βασικό πρόβλημα που για πολλά χρόνια δεν αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά, αφορά την διπλοστάθμευση, που αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα και ευθύνη της Τροχαίας. 

Όσον αφορά την μικροπαραβατικότητα, ο Δήμαρχος επανέλαβε ότι η αυστηρότητα του νόμου πρέπει να εξαντλείται στους αποδέκτες, τους μεσάζοντες και τους εμπόρους, όλους όσους θησαυρίζουν από τα προϊόντα των κλοπών και των αξιόποινων πράξεων.

Επεσήμανε ότι η περιθωριοποίηση και η μικροπαραβατικότητα σχετίζονται με τις εφαρμοζόμενες αντιλαϊκές πολιτικές που δεν ικανοποιούν ούτε τις στοιχειώδεις λαϊκές ανάγκες, εργασία, μόρφωση, πολιτισμό, αθλητισμό. 

Η ανάπτυξη που συμφέρει τους λίγους είτε την παρουσιάζουν ως «δίκαιη» είτε ως «σταθερή», είναι η αιτία που εξωθεί τους εξαθλιωμένους στο περιθώριο και την μικροεγκληματικότητα.