Με το σύνθημα "Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση της ΝΔ να παρέμβει ωμά στη δράση των σωματείων" το Εργατικό Κέντρο Πάτρας διοργανώνει απεργιακή κινητοποίηση την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του αναφέρει: 

"H απεργία προσδιορίστηκε, απεργούμε όλοι την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019, δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση της ΝΔ να παρέμβει ωμά στη δράση και τη λειτουργία των σωματείων, στο δικαίωμά μας στην απεργία.

Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να ψηφίσει τροπολογίες που θα νομιμοποιούν και θα επεκτείνουν την κρατική και εργοδοτική παρέμβαση μέσα στα συνδικάτα, θα καταργούν τα καταστατικά των σωματείων, θα φακελώνουν όλους τους συνδικαλισμένους εργαζόμενους, θα βοηθούν την εργοδοσία να μην προσλαμβάνει “ενοχλητικές φωνές”, θα φακελώνουν συνολικά τη συνδικαλιστική δράση, καταργώντας στην ουσία τις συλλογικές διαδικασίες για τη λήψη αγωνιστικών κινητοποιήσεων όπως τις γενικές συνελεύσεις.

Με την πλήρη αλλαγή του χαρακτήρα των σωματείων και το αυστηρό φακέλωμα των εργαζομένων στοχεύουν αποκλειστικά και μόνο στη συλλογική δράση. Το ηλεκτρονικό φακέλωμα είναι το μέσο ώστε να γνωρίζει η εργοδοσία ανά πάσα ώρα και στιγμή, ποιοι εργαζόμενοι είναι οργανωμένοι στα σωματεία τους, αν συμμετέχουν στις μαζικές συλλογικές διαδικασίες και στις συνελεύσεις, τι ψηφίζουν.

ΤΟ ΛΕΜΕ ΚΑΘΑΡΑ! Τα συνδικάτα έχουν καταστατικά! Με βάση αυτά αποφασίζουν. Με βάση αυτά παλεύουν, οργανώνουν την πάλη τους, τις μορφές αγώνα. Δε λογοδοτούν στην εργοδοσία και τις κυβερνήσεις τους. Λογοδοτούν στα μέλη τους, στους εργαζόμενους και την κοινωνία.

Απαντάμε μαζικά, αγωνιστικά, απεργιακά!

Καλούμε τα σωματεία, να κάνουν την απεργία δική τους υπόθεση, να οργώσουν τους χώρους δουλειάς, να πάρουν όλα εκείνα τα μέτρα ούτος ώστε να δώσουμε και από την Πάτρα ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση.

Απεργούμε την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, διοργανώνουμε μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 πμ το πρωί μπροστά στο Εργατικό Κέντρο της Πόλης".