Παραλίγο να είχαμε τα χειρότερα στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, με τη μεγάλη κλάρα από το δέντρο που κόπηκε και η οποία πήγε να προσγειωθεί στους θαμώνες καφετέριας, αλλά ευτυχώς συγκρατήθηκε από την τέντα του καταστήματος. 

Τι ήταν αυτό που οδήγησε σε ένα τέτοιο αποτέλεσμα, να σπάσει δηλαδή μια τόσο μεγάλη κλάρα και να πέσει έτσι σαν.... κλαδάκι; Κάτι οι δυνατοί αέρηδες που εδώ και μέρες επικρατούν στην Πάτρα και σηκώνουν τα πάντα στο πέρασμα τους, κάτι η γηραιότητα των δέντρων αυτών της πλατείας που πλέον τόσο χρόνια που είναι εκεί έχουν φάει τα... ψωμιά τους. 

Σύμφωνα με τον διευθυντή Πρασίνου του δήμου της Πάτρας Παναγιώτη Κωστόπουλο, τα δέντρα της πλατείας κάτω από τα οποία τους θερινούς μήνες και όχι μόνο, πίνουν το καφέ τους αρκετοί πατρινοί απολαμβάνοντας τη σκιά τους, είναι γερασμένα και κατά μία έννοια επικίνδυνα, ειδικότερα όταν φυσάει ο άνεμος. 

"Χρειάζεται να είμαστε όλοι μας λίγο προσεκτικοί πάνω σε τέτοια ζητήματα" τονίζει μιλώντας στο patrasevents.gr. "Όταν έχει τόσο δυνατούς αέρηδες δεν πάμε να κάτσουμε κάτω από τα δέντρα, όχι μόνο στην πλατεία, αλλά και στα σπίτι μας".

Όπως τονίζει ο ίδιος μέσα στους επόμενους μήνες ο δήμος πρόκειται να προχωρήσει σε διαγωνισμό για να αντικατασταθούν αυτά τα δέντρα της όμορφης πλατείας των Υψηλών Αλωνίων από κουκουναριές, τύπου Στροφυλιάς που είναι πιο συμβατά με τη φύση και το περιβάλλον. Ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να γίνει σήμερα, ούτε αύριο. 

Για την ώρα χρειάζεται προσοχή. Τα συνεργεία του δήμου θα προχωρήσουν όπως κάθε χρόνο στο κλάδεμα των δέντρων, από τον Οκτώβρη και μετά. Ήδη πάντως από το πρωί της Δευτέρας οι άνθρωποι της υπηρεσίας Πρασίνου μετέτρεψαν την πλατεία Υψηλών Αλωνίων σε εργοτάξιο, ξεκινώντας εργασίες, στο γκαζόν, στα δέντρα, αλλά και στους γύρω χώρους.