Το δράμα που ζουν οι παράτυποι μετανάστες της Πάτρας, ένα μεγάλο μέρος των οποίων είναι ανήλικα παιδιά, αποτυπώθηκε στην υπόθεση ενός ανήλικου πρόσφυγα που κρατούμενος στα κρατητήρια του λιμεναρχείου της Πάτρα προσπάθησε να αυτοκτονήσει. 

Ο ανήλικος πρόσφυγας που είχε συλληφθεί στον χώρο του λιμανιού, λίγες μέρες νωρίτερα, κρατήθηκε στα κρατητήρια και μη αντέχοντας άλλο τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες διέμενε εκεί, αποφάσισε να βάλει ένα τέλος στη ζωή του, καταπίνοντας μεγάλη ποσότητα σαπουνιού που του είχε δοθεί για να καθαριστεί. 

Όταν έγινε αντιληπτή η πράξη του μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, όπου του έγιναν οι απαιτούμενες επεμβάσεις από τους γιατρούς και παραμένει σε νοσηλεία. Σύμφωνα με ανθρώπους που ζουν από κοντά το δράμα των προσφύγων ο χώρος του κρατητηρίου του νέου λιμανιού είναι αρκετά μικρός και οι ανήλικοι πρόσφυγες μένουν εκεί για αρκετές μέρες μέχρι να έρθει μία ΜΚΟ για να τους αναλάβει και να τους πάρει μαζί της. 

Στο μεταξύ οι συλλήψεις ανήλικων μεταναστών που προσπαθούν να μπουν στους χώρους του νέου λιμανιού, κυνηγώντας το... όνειρο της Ευρώπης, συνεχίζονται σε καθημερινή βάση, τη στιγμή που το κρατητήριο παραμένει μικρό και οι συνθήκες κράτησης είναι κάτι παραπάνω από δύσκολες για αυτά τα παιδιά που αναγκάζονται και ζουν για μέρες στο... κλουβί.