Χαμός έχει γίνει στα social media των Πατρινών τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με τις αιτήσεις που τους έχουν γίνει για φιλία από θηλυκές παρουσίες, με σέξι προφίλ. 

Τα περισσότερα από αυτά, είναι βεβαίως ψεύτικα (χωρίς όμως όλα να μπορούν να αναγνωριστούν εύκολα ως τέτοια) και τα ονόματά τους παραπέμπουν σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, όπως Λετονία, Λιθουανία, αλλά και από την Ασία, Ταϊλάνδη, Πακιστάν και Ινδία. 

Οι κοπέλες αυτές που δείχνουν να είναι αρκετά εμφανίσιμες στις φωτογραφίες που ανεβάζουν στα social media, έχουν αναρτήσεις που παραπέμπουν σε ερωτικές υπηρεσίες για διαδικτυακό ή και τηλεφωνικό σεξ, ζητώντας από τους φίλους που έχουν να τις δοκιμάσουν και να τις δουν. 

Τα αιτήματα για φιλία που έχουν δεχθεί αρκετοί Πατρινοί ξεπερνούν τα δέκα ή ακόμα και τα 15 την ημέρα, κάτι που έχει γεννήσει την απορία σε πολλούς από που μπορεί να προέρχονται και γιατί στέλνονται.

Σε ορισμένες περιπτώσεις οι άγνωστες αυτές κοπέλες ή τέλος πάντων όσοι κρύβονται πίσω από αυτά τα προφίλ, δεν περιορίζονται απλώς και μόνο στα αιτήματα φιλίας, αλλά στέλνουν προσωπικά μηνύματα ερωτικού περιεχομένου.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, σχετικές αναφορές έχουν καταγγελθεί στην Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που ερευνά το ζήτημα σε πανελλαδική βάση, αφού παρόμοια αιτήματα δεν έχουν γίνει μόνο σε Πατρινούς, αλλά και σε αρκετούς ακόμα χρήστες των social media που προέρχονται από άλλες πόλεις. 

Τα στελέχη της Διεύθυνσης συνιστούν την προσοχή σε όλους τους χρήστες του διαδικτύου, να μην απαντούν σε τέτοια μηνύματα καθώς είναι αρκετά πιθανό πίσω από αυτά να κρύβονται κυκλώματα που προέρχονται από το εξωτερικό και που έχουν απλώσει τη δράση τους και στην Ελλάδα ψαρεύοντας "πελάτες" ή ζητώντας ακόμα και χρήματα για διευκολύνσεις, στέλνοντας τραπεζικούς λογαριασμούς σε... ευκολόπιστους.