Μαγικός ο Ριχάρδος Β' του Σαίξπηρ, εξίσου μαγικός και ο Τάσος Νούσιας στην παράσταση που ανέβηκε το βράδυ το Σαββάτου για μία και μοναδική φορά στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας, από το "38ο Φεστιβάλ Πάτρας Θεσμός - Αρχαίου Δράματος". 

Ο Οργανισμός Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών εκδηλώσεων, ο πολιτιστικός φορέας που υπάρχει πίσω από το φεστιβάλ που έχει γίνει θεσμός, κατόρθωσε και έφερε στην Πάτρα μία από τις ποιοτικότερες δουλειές της περασμένης χειμερινής θεατρικής σεζόν, η οποία έκανε ιδιαίτερη αίσθηση στους θεατρικούς κύκλους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, όπου και εμφανίστηκε. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η συγκεκριμένη παράσταση δεν έκανε περιοδεία το καλοκαίρι, δεν εμφανίστηκε πουθενά αλλού εκτός από την Πάτρα και μάλιστα σε μία σημαδιακή ημέρα, την ημέρα της εορτής του Σταυρού.


Ο "Ριχάρδος Β' - Το Ρέκβιεμ Ενός Βασιλιά" με την ξεχωριστή ματιά της σκηνοθεσίας της Marlen Kaminsky και τον καθηλωτικό στην ερμηνεία του Τάσο Νούσια, καταχειροκροτήθηκε από τους Πατρινούς, που γέμισαν το Ρωμαϊκό Ωδείο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για αυτό το πνευματικό ταξίδι.

Σε ένα ταξίδι με όχημα το μυαλό αυτού του τραγικού ιστορικού προσώπου για το οποίο ο Σαίξπηρ έγραψε ένα από τα πιο δραματουργικά έργα του σύγχρονου θεάτρου. Πρόκειται για το πιο βαθύ ψυχογραφικό δράμα της ανθρώπινης ύπαρξης, ένα από τα ομορφότερα κλασικά κείμενα του θεάτρου.

Ο Τάσος Νούσιας με την ερμηνεία του, την επιβλητικότητά του πάνω στη σκηνή, τη κινησιολογία και το ρυθμό του, παρέσυρε τους θεατές σε αυτή τη μυσταγωγία, βυθίζοντας στη διαγραφόμενη πτώση του Ριχάρδου Β' που από την απόλυτη εξουσία γνώρισε την απόλυτη ταπείνωση, φτάνοντας στο τέλος με την εξύψωσή του, να τους αναδείξει και να τους οδηγήσει στο πραγματικό και αληθινό φως. Στο φως της ίδιας της ύπαρξης του ανθρώπου.

Σίγουρα μία από τις καλύτερες δουλειές που ήρθαν στην Πάτρα το φετινό καλοκαίρι, σίγουρα η πιο πνευματική παράσταση που παρουσιάστηκε φέτος στο Ρωμαϊκό Ωδείο της πόλης. Το 38ο Φεστιβάλ της Πάτρας έκλεισε με ένα μοναδικό και εντυπωσιακό τρόπο τον κύκλο των φετινών του καλοκαιρινών εκδηλώσεων.