Το καλοκαίρι του 2019, μας αποχαιρετά, αφού το πρωί της Δευτέρας 23 Σεπτεμβρίου, μπαίνει και επίσημα το φθινόπωρο.

Οι δράσεις και οι εκδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκαν στην Πάτρα, τους θερινούς μήνες, ήταν πάρα πολλές και πρόσφεραν θέαμα στους Πατρινούς. 

Το patrasevents.gr συγκέντρωσε σε αυτό το άρθρο εκείνες που ξεχώρισαν και συζητήθηκαν περισσότερο.

Πάμε να τις δούμε:


Φωτο - nikospap38

Φωτο - nikospap38

1. Υπαίθριο σινεμά στις γειτονιές της Πάτρας!

Το θερινό σινεμά, είναι πια θεσμός για την Πάτρα. Έτσι, ο κόσμος της πόλης είχε και φέτος την ευκαιρία να παρακολουθήσει ενδιαφέρουσες ταινίες.

Αρχικά, πραγματοποιήθηκαν προβολές στα σκαλιά της Αγίου Νικολάου, όπου ο προτζέκτορας έπαιρνε τη θέση του και περίμενε τους σινεφίλ να συγκεντρωθούν απέναντί του.

Φυσικά, συνεχίστηκε και φέτος η ενότητα του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ 2019. Κάθε προβολή και σε διαφορετικό υπαίθριο σημείο.


2. Συναυλίες και παραστάσεις που καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό!

Ένα ακόμη "πλούσιο" πολιτιστικό καλοκαίρι στην Πάτρα, πέρασε στο παρελθόν.

Για μια ακόμη χρονιά το Αρχαίο Ρωμαϊκό Ωδείο πρωταγωνίστησε στις πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ σπουδαίους καλλιτέχνες είδαμε και σε άλλους χώρους της πόλης.

Οι φίλοι του θεάτρου, είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν σπουδαίες παραστάσεις, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2019 και το 38ου Φεστιβάλ Πάτρας, όπως ο "Οιδίπους Τύραννος" με τον μοναδικό Δημήτρη Λιγνάδη, "Ο κατά φαντασίαν ασθενής" με τον Πέτρο Φιλιππίδη, "Ο Δον Ζουάν" με τους Μακρυπούλια, Κουρή και Παπαδημητρίου και πολλές ακόμα.

Φυσικά, δεν γίνεται να μην αναφερθούμε στο "Προμηθέα Δεσμώτη" του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, που καταχειροκροτήθηκε από όλους τους θεατές.

Στο μουσικό κομμάτι, ο Κωστής Μαραβέγιας, η Ελεονώρα Ζουγανέλη, ο Γιάννης Χαρούλης, οι Πυξ Λαξ, ο Σωκράτης Μάλαμας και πολλοί ακόμα τραγουδιστές, έδωσαν συναυλίες, με το πατρινό κοινό, να γεμίζει τους χώρους ασφυκτικά.

Η Πάτρα, "πλημμύρισε" με μελωδίες, από άκρη σε άκρη.


3. Το φεστιβάλ που βάζει περισσότερο χρώμα στην Πάτρα

Δέκα νέες τοιχογραφίες, συνέβαλαν στο να γίνει η Πάτρα πιο όμορφη.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός, Art in Progress φιλοξένησε κάποιους από τους σημαντικότερους Έλληνες και ξένους street artists με διεθνή εμπειρία, οι οποίοι συμμετέχοντας στο ArtWalk 4, δημιούργησαν φανταστικά έργα τέχνης.

Οι καλλιτέχνες που επιλέχθηκαν για φέτος ήταν οι: AFK, A squid called SebastianBumblebeelovesyouECBGera 1JDLKLE, Mike Makatron, Millo και Taquen.

Με το ταλέντο τους, γέμισαν με χρώμα την Πάτρα και την ανέδειξαν και σε άλλα μέρη.


4. Οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες που χάρισαν θέαμα

Οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες, χάρισαν άφθονο θέαμα και άφησαν έντονο το αποτύπωμά τους, στην Πάτρα.

Για μία εβδομάδα (26-31 Αυγούστου), η πόλη έγινε σημείο αναφοράς της Μεσογείου, όπου ομάδες από 26 χώρες, ήρθαν στην αχαϊκή πρωτεύουσα και αγωνίστηκαν στις εγκαταστάσεις, που είχαν δημιουργηθεί στο Νότιο Πάρκο και στην Πλαζ.

Οι αθλητές που φιλοξενήθηκαν στην Πάτρα, στο πλαίσιο των αγώνων, έφυγαν από την πόλη με τις καλύτερες εντυπώσεις, έχοντας πάρει μέρος σε μία γιορτή που ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία...

Ήταν μια διοργάνωση που ταξίδεψε την Πάτρα και το όνομά της στο εξωτερικό.