Τραγική ειρωνεία; Ίσως. 

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο καλλιτέχνης που άφησε την τελευταία του πνοή ξαφνικά, σκορπίζοντας τη θλίψη στους γύρω του και στους ανθρώπους που είχαν αγαπήσει τα τραγούδια του, θα είχε μία ακόμα εμφάνιση στην Πάτρα μέσα στο επόμενο διάστημα, αλλά δεν πρόλαβε.

Οι διοργανωτές του Patras Street Festival Food είχαν κλείσει τον τραγουδιστή για τη δεύτερη μέρα της εκδήλωσης, όπου θα εμφανιζόταν μαζί με τον φίλο και συνεργάτη του, Νίκο Πορτοκάλογλου. 

Η συναυλία θα δινόταν στο πλαίσιο των μουσικών εκδηλώσεων που θα συνοδεύσουν το φεστιβάλ με τις γεύσεις του δρόμου το τριήμερο, στις 4, 5 και 6 Οκτωβρίου. Ήδη όπως έχει ανακοινωθεί από τους διοργανωτές έχουν κλειστεί συναυλίες για τα βράδια του τριημέρου με τους Vassiliko και τους Raining Pleasure (πρώτη μέρα), αλλά και με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων της Πάτρας με τον Γιάννη Κότσιρα (τρίτη μέρα). 

Πέρα από αυτές τις συναυλίες θα υπάρχουν και εμφανίσεις διαφόρων μουσικών συγκροτημάτων για τις απογευματινές ώρες, όπως με τους 1550, τους Cubaneros, τους Passepartout, τους Natural Beat, ενώ την Κυριακή το πρωί στο Bobos Street Food Festival θα δώσει συναυλία ο αγαπημένος σε όλους μουσουργός και τραγουδοποιός, Φοίβος Δεληβοριάς. 

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν τελικά ο Νίκος Πορτοκάλογλου μετά το τραγικό συμβάν με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα θα βρει τη δύναμη να έρθει στην Πάτρα και να τραγουδήσει. Ωστόσο, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ήταν να κάνει ένα ακόμα live στα τόσα που έχει δώσει όλα αυτά τα χρόνια της πορείας του στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Δεν πρόλαβε όμως.