Έχουν αγριέψει τα πράγματα στην Πάτρα και γενικότερα στο νομό, κρίνοντας από τα επεισόδια που γίνονται σε καθημερινή σχεδόν βάση, σε διαφορετικές περιοχές κάθε τόσο. 

Τα ξημερώματα της Παρασκευής ήταν οι κάτοικοι της περιοχής του Ψαροφαΐου που σηκώθηκαν από τα κρεβάτια τους ακούγοντας φωνές και πυροβολισμούς. Ένα βράδυ μετά, ήταν η σειρά των κατοίκων της συνοικίας της Γούβας να τρομάξουν και να ξυπνήσουν μέσα στα άγρια μεσάνυχτα. 

Οι πυροβολισμοί που ακούστηκαν τους αναστάτωσαν όπως ήταν λογικό. Πριν από τρεις μέρες περίπου στις Εργατικές Κατοικίας της Παραλίας ένας νεαρός μπήκε με γεμισμένο όπλο σε αρτοποιείο της συνοικίας. Και δεν είναι ότι τα επεισόδια αυτά συμβαίνουν μόνο σε αυτές τις περιοχές. Παρόμοια σκηνικά έχουν γίνει κατά καιρούς στα Προσφυγικά, στην Αγία Τριάδα, στο Σκαγιοπούλειο, στην Εγλυκάδα κτλ. 

Δεν μιλάμε μόνο για πυροβολισμούς, μιλάμε για επεισόδια και συμπλοκές. Τα περιστατικά αυτά είναι τόσα πολλά που έχουν γίνει τα τελευταία δύο με τρία χρόνια, ώστε πλέον δεν μπορούν να χαρακτηριστούν μεμονωμένα. Αντίθετα, τείνουν να γίνουν ένα φαινόμενο μιας εποχής που έχει φτάσει στα άκρα από κάθε άποψη, τόσο από πλευράς κοινωνίας, όσο και ατομικά, σε επίπεδο συμπεριφορών. 

Η Αστυνομία, με βάση τα όσα είπε στους δημοσιογράφους ο νέος Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδος, Υποστράτηγος Νικόλαος Σπανουδάκης, είναι αποφασισμένη να κάνει τα δέοντα για να επιστρέψει στους πολίτες το αίσθημα της ασφάλειας που είχαν κάποτε. Ένα αίσθημα που μοιάζει πλέον σαν ένα μακρινό όνειρο κρίνοντας από τα όσα γίνονται καθημερινά γύρω μας. 

Μένει να το δούμε στην πράξη.