Τη δική της απάντηση στις σεξιστικές επιθέσεις που δέχτηκε η μητέρα της, Μπριζίτ Μακρόν, δίνει με δηλώσεις της στη γαλλική τηλεόραση η κόρη της, Τιφέν Οζιέρ.

«Όταν προσβάλεις τη μητέρα μου δημόσια, αυτό με εξοργίζει. Μένω έκπληκτη που πολιτικοί εξαπολύουν προσβολές εναντίον γυναικών εν έτη 2019» δήλωσε η κόρη της Μπριζίτ Μακρόν στο γαλλικό κανάλι. «Το να υπερασπιστώ τη μητέρα μου, είναι σαν να υπερασπίζομαι όλες τις γυναίκες θύματα βίας» συνέχιζε η 35χρονη δικηγόρος.

Η Τιφέν εξηγεί επίσης πως ένιωσε ακόμη πιο έντονη την ανάγκη να υπερασπιστεί δημόσια την Μπριζίτ Μακρόν, όταν τα δύο της παιδιά αισθάνθηκαν άβολα από τη δημοσιότητα που έπαιρνε το θέμα για τη γιαγιά τους. Ο ένας μου είπε πως «δεν αισθάνεται καλά» με την όλη κατάσταση και ο άλλος πως ήθελε να του (του Μπολσονάρου) «δώσει μια κλωτσιά».

Όσο για την Μπριζίτ Μακρόν; Αν και η κόρη της δεν θέλησε να απαντήσει εκ μέρους της, για το κατά πόσο ενοχλήθηκε από το περιστατικό, η Τιφέν δήλωσε πως σίγουρα «την επηρέασε πολύ» όλο αυτό.

Το κίνημα της κόρης της Μπριζίτ Μακρόν στο twitter

Πριν από μερικές ημέρες, η Τιφέν ξεκίνησε μια καμπάνια στο twitter με το hashtag «Έλεγξε τον μισογυνισμό σου» προκειμένου να καταγγείλει την ευκολία με την οποία εξαπολύονται επιθέσεις όπως εκείνη που δέχτηκε η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, Μπριζίτ Μακρόν, από τον πρόεδρο της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου. Πιο συγκεκριμένα στις 5 Σεπτεμβρίου και μετά το σεξιστικό μήνυμα στο οποίο αντέδρασε ο ίδιος ο Βραζιλιάνος πρόεδρος στο Facebook, ο υπουργός Οικονομικών της Βραζιλίας αποκάλεσε την Μπριζίτ Μακρόν «άσχημη».


Το βράδυ της Πέμπτης, η 35χρονη κόρη της Μπριζίτ Μακρόν επανήλθε στο θέμα, με δηλώσεις της στην εκπομπή τοπυ γαλλικού τηλεοπτικού σταθμού C8. «Έλεγξε τον μισογυνισμό σου, για μένα είναι μια έκκληση ενάντια στις προσβολές. Πιστεύω πως υπάρχουν πολλοί άνθρωποι όπως εγώ, που είναι ενάντια στην κανονικοποίηση τέτοιων μισογύνικων απόψεων, αυτού του σεξισμού. Πρέπει να το πούμε πως αυτό είναι ένα είδος ψυχολογικής βίας» σημειώνει η Τιφέν και συνεχίζει.

«Δυστυχώς, κάποιες φορές η ψυχολογική βία είναι το πρώτο βήμα πριν την σωματική βία. Ισορρόπησε τον μισογυνισμό σου, δεν είναι μια πρωτοβουλία που θέλει να φέρει αντιμέτωπους τους άνδρες με τις γυναίκες» εξηγεί η κόρη της Μπριζίτ Μακρόν.

Η επίθεση του Μπολσονάρου στην Μπριζίτ Μακρόν

Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος φροντίζει όπως φαίνεται να αλληλεπιδρά με τους οπαδούς του στο Facebook. Στις 24 Αυγούστου, κάποιος από αυτούς πόσταρε μια φωτογραφία του ζεύγους Μακρόν, πλάι στο ζεύγος Μπολσονάρου και σχολίασε: «Αναρωτιέστε ακόμη γιατί ο Μακρόν τα βάζει με τον Μπολσονάρου;», κάνοντας σαφέστατο υπαινιγμό στην ηλικία της Μπριζίτ Μακρόν σε αντιδιαστολή με την κατά πολύ νεότερη σύζυγο του Μπολσονάρου.


Το σχόλιο ενός χρήστη στο Facebook δεν προκαλεί τόση εντύπωση. Εκείνο όμως που δημιούργησε την ένταση στα γαλλικά ΜΜΕ είναι η απάντηση του Ζαΐχ Μπολσονάρου. Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος έγραψε στον οπαδό του: «Μην τον ξευτιλίζεις τον άνθρωπο» σημειώνοντας πως ξεκαρδίζεται στα γέλια με το σχόλιο. Το σχόλιο προκάλεσε σάλο και αντιδράσεις ακόμη και από τον ίδιο τον Εμανουέλ Μακρόν, ενώ ο Μπολσονάρου αναγκάστηκε να κατεβάσει την ανάρτηση.