Η 10χρονη Sara εξαφανίζεται. Οι μέρες περνούν χωρίς κανένα ίχνος της. Μέχρι που ένα πρωινό, οι γονείς της λαμβάνουν ένα γράμμα από τον απαγωγέα που, για να την αφήσει ελεύθερη, ζητάει να τους συναντήσει! Ποιος είναι και τι θέλει να τους πει; Αυτό το τετ-α-τετ θα έχει μια αναπάντεχη εξέλιξη…

Στη 2η του μεγάλου μήκους ταινία του, ο Josué Ramos μας παρουσιάζει ένα από τα νέα διαμάντια του Ισπανικού κινηματογράφου, που μπορεί να μοιάζει με μία ταινία απαγωγής, όμως κρύβει πολλές εκπλήξεις.

Εμπνευσμένος από το Funny Games του Michael Haneke και το Death and the Maiden του Roman Polanski, ο 37χρονος σεναριογράφος και σκηνοθέτης από τη Τενερίφη, μας παραδίδει ένα ψυχολογικό θρίλερ για την ενοχή, τη λύτρωση και τη τιμωρία. 

Μια συναρπαστική αναζήτηση ενός ενόχου σχεδόν σε πραγματικό χρόνο, με τους τέσσερεις τοίχους του σπιτιού της οικογένειας να πιέζουν ασφυκτικά τους πρωταγωνιστές, κάνοντάς τους να  ομολογήσουν ο ένας μετά τον άλλον, τα αμαρτήματά τους, κρατώντας το θεατή καρφωμένο στη θέση του.

Η ταινία γυρίστηκε σε χρονολογική σειρά και για να επιτευχθεί ο μεγαλύτερος δυνατός ρεαλισμός στις ερμηνείες των ηθοποιών, ο σκηνοθέτης παρέδωσε σε καθέναν τους ένα εξατομικευμένο σενάριο και ελάχιστες πληροφορίες για την επόμενη σκηνή, ώστε να μη  γνωρίζουν τι ακολουθεί.

«Η υλοποίηση μιας τέτοιας ταινίας με τόσους λίγους πόρους στη διάθεσή μου, υπήρξε μια πραγματική Οδύσσεια. Όμως η ικανοποίηση του να τη βλέπω να προβάλλεται σε όλο το κόσμο και μάλιστα με τόσο θερμές κριτικές, ξεπερνάει όλες του τις προσδοκίες», δήλωσε ο Ramos.

Στο πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκουμε τον Αργεντίνο Ramiro Blas, διάσημο ως Sandoval από την επιτυχημένη σειρά Vis a Vis, να υποδύεται υποδειγματικά έναν χαρακτήρα χωρίς όνομα, θεατρικά σκοτεινό, έναν άγνωστο καταλύτη που αποκαλύπτεται σταδιακά, που βουτάει στο έρεβος της ανθρώπινης ψυχής αναζητώντας τη λύτρωση.

Ο διάσημος Αυστραλός ηθοποιός Chris Hemsworth έχει τεθεί επικεφαλής του αγγλόφωνου remake που βρίσκεται ήδη στα σκαριά.

Σκηνοθεσία/Σενάριο: Josué Ramos

Πρωταγωνιστές: Pedro Casablanc, Ramiro Blas, Elisabet Gelabert, Zack Gómez

Διάρκεια: 99'

Χώρα παραγωγής: Ισπανία

Γλώσσα: Ισπανικά


Το Παιχνίδι του Ρόδου (Bajo la Rosa) trailer gr

Βραβεία – Συμμετοχές:

  • Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Maryland International Film Festival
  • Βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Ανδρικής Ερμηνείας & Κοινού στο Calella Film Festival
  • Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Feratum Film Fest
  • Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Festival de Cine de Madrid
  • Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Festival de Cine de Bogotá
  • Βραβείο Κοινού στο Nocturna Madrid
  • Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου στο Horrorant Film Festival στην Αθήνα
  • Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Anatomy International Film Festival στην Αθήνα
  • Πάνω από 30 βραβεία σε σχεδόν 50 διεθνή φεστιβάλ σε όλο το κόσμο, μεταξύ των οποίων και το San Diego International Film Festival