Στη σύλληψη μιας 49χρονης για κατοχή άνω των 400 ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων, πολλά από τα οποία ήταν κλεμμένα, προχώρησε η αστυνομία.

Μια 49χρονη από τη Ρουμανία συνελήφθη, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», μετά από αστυνομικό έλεγχο, κατηγορούμενη για παράνομη κατοχή ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος. Ειδικότερα, η συλληφθείσα μετέφερε σε χειραποσκευή 401 ταξιδιωτικά έγγραφα (διαβατήρια, ταυτότητες) διαφόρων χωρών, τα οποία και κατασχέθηκαν.


Από τη έρευνα που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, προέκυψε ότι τα περισσότερα από τα έγγραφα αυτά ήταν καταχωρημένα ως «κλαπέντα-υπεξαιρεθέντα-απωλεσθέντα».

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για την εξακρίβωση του εύρους της παράνομης δραστηριότητάς της καθώς και τυχόν συνεργών της, σε συνεργασία με ομόλογες Υπηρεσίες του εξωτερικού. Η 49χρονη συλληφθείσα, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.