Νύχτα τρόμου έζησαν οι κάτοικοι της οδού Αρακύνθου, στη συνοικία του Ψαροφαΐου, με τους κάτοικους να σηκώνονται έντρομοι από τα κρεβάτια τους, ακούγοντας θορύβους, φωνές, ακόμα και πιστολιές. 

Τι είχε γίνει; Εδώ και καιρό Ρομά έχουν ενοικιάσει ένα από τα ακίνητα που βρίσκονται στην οδό. Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής τα γλέντια, η μουσική στη διαπασών, τα ψησίματα και γενικότερα η αναστάτωση που έχουν φέρει στη γειτονιά, συμβαίνουν σε καθημερινή βάση. 

Αυτή τη φορά όμως το ποτήρι ξεχείλισε. Τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς τα ξημερώματα της Παρασκευής, οι ένοικοι του συγκεκριμένου ακινήτου βγήκαν στο δρόμο και κρατώντας καδρόνια στα χέρια τους ξεκίνησαν να χτυπιούνται μεταξύ τους. Κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να είχε συμβεί. 

Ωστόσο, στο σπίτι αυτό, εκτός από τους διαμένοντες, υπάρχουν και αρκετοί διερχόμενοι, ενώ τα γλέντια που κάνουν κάθε τόσο, καταλήγουν πολλές φορές σε επεισόδια. Το ζήτημα βέβαια για τους κατοίκους της περιοχής δεν είναι αυτό. 

Το ζήτημα είναι ότι η γειτονιά τους από φιλήσυχη που ήταν τείνει να μετατραπεί σε "Μπρονξ", ακολουθώντας και αυτή με τη σειρά της τα υπόλοιπα στενά μεταξύ του Ψαροφαΐου και του Αγίου Νεκταρίου που έχουν σχεδόν καταληφθεί από τέτοιους "νεοφερμένους" ενοίκους. 

Η φασαρία σταμάτησε μόνο με την επέμβαση της Αστυνομίας, αφού οι κάτοικοι ειδοποίησαν την ΕΛ.ΑΣ. που έφτασε στο σημείο με 7 μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ και 14 αστυνομικούς για να δουν τι είχε συμβεί και για το αν πράγματι είχαν ακουστεί πάνω στη φασαρία και πυροβολισμοί. 

Οι συμμετέχοντες στη συμπλοκή, πέρα από τις μπουνιές και τα καδρόνια που έπαιξαν μεταξύ τους, από κάποια στιγμή και μετά ξέσπασαν τη μανία τους στα οχήματα τους, σπάζοντας ο ένας το αυτοκίνητο του άλλου. 

Σαν να μην έφτασαν όλα αυτά μετά από τη φασαρία που έγινε και αφού ηρέμησαν κάπως τα πνεύματα έγινε και νέο επεισόδιο (άσχετο με το προηγούμενο), με ένα άτομο να ματώνει στα χέρια του και τον ήχο μιας τζαμαρίας που σπάει να ακούγεται εκκωφαντικά σε όλη τη γειτονιά. Αυτή τη φορά έφτασαν στο σημείο άνδρες της ΟΠΚΕ για να δουν τι είχε συμβεί. 


Οι κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν αγανακτισμένοι και εξοργισμένοι από το επεισόδιο αυτό, ενώ υποστηρίζουν ότι κάτι επιτέλους πρέπει να γίνει από την πολιτεία και την αστυνομία. Σύμφωνα με τους ίδιους, τα σοκάκια και τα δρομάκια της περιοχής τους, έχουν γεμίσει από ρομά που βρίσκουν ένα χαμηλό μίσθωμα, ερχόμενοι σε συμφωνία με τους ιδιοκτήτες των ακινήτων που προφανώς ζουν μακριά από τις γειτονιές αυτές. 

Το θέμα όμως είναι ότι οι νέοι ένοικοι κάνουν τα... δικά τους, αρνούνται να συμμορφωθούν με τους κοινωνικούς κανόνες και όχι μόνο αυτό, αλλά έχουν μετατρέψει τη γειτονιά σε άνδρο παραβατικότητας, με ορμητήριο τα σπίτια που έχουν νόμιμα νοικιάσει.

Η υποβάθμιση λοιπόν που χαρακτήριζε πριν από μερικά χρόνια τη συνοικία των Προσφυγικών, έχει εξαπλωθεί και στις γύρω γειτονιές, με τους "λατρεμένους" νέους γείτονες, να απολαμβάνουν τα επιδόματα της πολιτείας σε κάθε επίπεδο (ΚΕΑ, πρόνοια, παιδιού κτλ) και τους κατοίκους της κάθε περιοχής που έχουν μεγαλώσει εκεί να φοβούνται να βγουν από τα σπίτια τους.