Μόνο θρήνο έφερε στην Πάτρα η τραγική είδηση που αφορούσε τον θάνατο δύο ακόμα νέων ανθρώπων που έφυγαν από την ζωή στην πιο παραγωγική τους ηλικία, έχοντας ακόμα να δώσουν πολλά στην τοπική κοινωνία. 

Ο λόγος για την 40χρονη ψυχολόγο Ελένη Αθανασοπούλου και τον 41χρονο μουσικό Άγγελο Πεσματζόγλου που μετά από μάχη που έδωσε ο καθένας με την ασθένεια του, άφησαν την τελευταία τους πνοή, σκορπίζοντας την θλίψη στους δικούς τους ανθρώπους, στους φίλους και στους γνωστούς τους, αλλά και σε όσους τους είχαν γνωρίσει από κοντά. 

Η Ελένη Αθανασοπούλου θα μείνει στη μνήμη όλων μας ως το κορίτσι με το ζεστό χαμόγελο, τη ψυχολόγο που ήταν πάντοτε δοτική και ευγενική με τους γύρω της, δραστήρια και επικοινωνιακή, έχοντας μία διάθεση για να προσφέρει σε ότι και αν έκανε.  Υπήρξε ένα πνεύμα εξαιρετικά ανήσυχο και δραστήριο με θετικό χαρακτήρα. 

Εργαζόταν στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου και ήταν μέλος του θεατρικού εργαστηρίου του σωφρονιστικού καταστήματος, ενώ είχε το 2006 είχε εργαστεί στον οργανισμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας ως γραμματέας του διευθύνοντα σύμβουλου του φορέα, Χρήστου Ροϊλού. Τα μηνύματα και τα κείμενα που ανάρτησαν οι φίλοι της στα social media μετά την είδηση του θανάτου της ήταν δεκάδες. 

Εξίσου ανήσυχος και δραστήριος ήταν και ο μουσικός Άγγελος Πεσματζόγλου που έφυγε από τη ζωή νωρίς, αφήνοντας πίσω του τη σύζυγο του και ένα παιδάκι, όταν υπέστη βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση.  

Ο εκλιπών είχε είχε εργαστεί στην εταιρεία Στόλλας, στο παρελθόν ήταν ιδιοκτήτης της Oink Tattoo, ενώ το τελευταίο διάστημα ασχολούνταν ενεργά με την εστίαση. Ωστόσο, στην τοπική κοινωνία ήταν γνωστός ως μουσικός, έχοντας δουλέψει σε αρκετά μαγαζιά της Πάτρας στο παρελθόν. 

Η κηδεία της Ελένης Αθανασοπούλου θα τελεστεί το απόγευμα της Παρασκευής (17:00) στον Ιερό Ναό της Παναγίας Αλεξιώτισσας, ενώ του Άγγελου Πασματζόγλου το Σάββατο το πρωί (11:00) στο προαύλιο του 2ου Δημοτικού κοιμητηρίου Πατρών (πολιτική τελετή).