Με αργά, αλλά σταθερά βήματα ξεκίνησαν οι εργασίες στους πρώην Μύλους του Αγίου Γεωργίου της Πάτρας, για την μετατροπή τους σε ένα σύγχρονο σταθμό του Υπεραστικού ΚΤΕΛ που ταυτόχρονα θα είναι και εμπορικό κέντρο. 

Πρόκειται για έναν σταθμό που αυτή τη στιγμή δεν έχει η πόλη και που έχει απόλυτη ανάγκη το Υπεραστικό ΚΤΕΛ προκειμένου να εκσυγχρονίσει τις υπηρεσίες του. Ο ανάδοχος που έχει αναλάβει το έργο ήδη έχει μπει στο εργοτάξιο και έχουν πλέον τοποθετηθεί λαμαρίνες περιμετρικά του ακινήτου στις εισόδους - εξόδους. 

Το κόστος του έργου που θα καλυφθεί μέσα από πόρους τους Υπεραστικού ΚΤΕΛ αναμένεται να φτάσει τα 9,3 εκατομμύρια ευρώ (ποσό με ΦΠΑ) και με βάση το σχετικό συμφωνητικό που έχει υπογραφεί, έχει χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τους 18 μήνες, κάτι που σημαίνει ότι έως τις αρχές του 2020, θα έχουν περαιωθεί οι εργασίες. 

Στη μελέτη του έργου υπάρχει η πρόβλεψη για την αξιοποίηση μέρος των χώρων με εμπορικές χρήσεις, με καταστήματα και καφέ, κάτι που θα δώσει τον χαρακτήρα στον σταθμό ενός μίνι εμπορικού κέντρου που θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσει τους επιβάτες και να παρέχει ακόμα περισσότερες υπηρεσίες στο επιβατικό κοινό. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο νέος σταθμός του Υπεραστικού ΚΤΕΛ είναι σε απόσταση αναπνοής από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Αγίου Διονυσίου, κάτι που σε συνδυασμό με την έλευση του σύγχρονου τρένου, δίνει τη δυνατότητα στη συγκεκριμένη περιοχή της Πάτρας να μετατραπεί σε ένα συγκοινωνιακό κόμβο. 

Ένας κόμβος που δίνει την ευκαιρία στο επιβατικό κοινό να εξυπηρετηθεί γρήγορα, εύκολα και άμεσα. Ο υφιστάμενος σταθμός πάντως λειτουργεί από το 1975 και παρά τις προσπάθειες που γίνονται από τους υπαλλήλους της εταιρείας του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, θεωρείται ένας σταθμός δύσχρηστος που δεν διευκολύνει ούτε τους οδηγούς των λεωφορείων, αλλά ούτε και το επιβατικό κοινό.