Κάτι από τα εφηβικά μας χρόνια ξύπνησε η συναυλία του Γιάννη Αγγελάκα και του Παύλου Παυλίδη, αλλά και του Πατρινού Βασίλη Ράλλη, τη δεύτερη μέρα του Μanifest 2019, στο Εργοστάσιο Τέχνης, στην Πάτρα. 

Ήταν η συναυλία που αποτέλεσε την κορύφωση του φεστιβάλ αυτού που ολοκληρώθηκε με επιτυχία αφού και τις δύο μέρες αγκαλιάστηκε από το κοινό της Πάτρας και έδειξε ότι το Manifest 2019 μπορεί να γίνει θεσμός τα επόμενα χρόνια. 

Τόσο την πρώτη ημέρα του Manifest 2019 όπου φιλοξενήθηκαν καλλιτέχνες από τον χώρο του ραπ και της κουλτούρας του χιπ - χοπ, όσο και την δεύτερη μέρα που απογείωσε το φεστιβάλ με την παρουσία των θρύλων της ελληνικής ροκ μουσικής σκηνής του Αγγελάκα και του Παυλίδη, ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και έδωσες δυναμικό παρών, δείχνοντας το πόσο διψάει για μουσική και lives. 

O Αγγελάκας και ο Παυλίδης, δυο κλασικοί ροκάδες που τα τραγούδια τους έχουν μεγαλώσει διαφορετικές γενιές, αλλά και έχουν αγαπηθεί από τους νέους, ταξίδεψαν αρχικά το κοινό της Πάτρας και στη συνέχεια το ξεσήκωσαν με τη μουσική τους.

Μουσικοί και ποίηση έγιναν ένα μέσα από τους στίχους των τραγουδιών αυτών των δύο μεγάλων μορφών της ελληνικής ροκ, ενώ τη δική του ξεχωριστή νότα στη συναυλία έδωσε ο δικός μας ο πατρινός τραγουδοποιός Βασίλης Ράλλης, ένα ύφος προσωπικό που έχει χαράξει τόσο στη μουσική του, όσο και στις εμφανίσεις του. 

Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην γίνει και αναφορά στο τραγικό γεγονός που σκίασε τη ελληνική μουσική σκηνή, στον θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.  Ωστόσο μία από τις δεκάδες στιγμές που θα μπορούσε να ξεχωρίσει κανείς από αυτή τη ξεχωριστή συναυλία ήταν το τραγούδι του Παύλου Παυλίδη "Ένα αλλιώτικο παιδάκι". 

Ένα τραγούδι το οποίο έχει γραφτεί για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, σε μία υπόθεση όπου ακόμα η οικογένεια του θύματος ψάχνει να βρει το δίκιο της, ζητώντας από την ελληνική δικαιοσύνη να κάνει το αυτονόητο. Να προχωρήσει τη δίκη.

Ανεξάρτητα από αυτό η συναυλία ήταν σίγουρα μοναδική και ξεχωριστή σε όλα της όχι μόνο για τους  καλλιτέχνες  - μουσικούς που φιλοξένησε στη σκηνή της, αλλά και για το κλίμα που διαμόρφωσαν οι διοργανωτές και το κοινό, σε μια ατμόσφαιρα καθαρά συναυλιακή, σαν αυτές τις συναυλίες που ξέρει καλά να διοργανώνει ο Mojo Live. 

(Το βίντεο είναι του Χρήστου Συρίμπεη - Η φωτογραφία είναι από το fan page του Mojo live). 


Για τον Ζακ Παύλος Παυλίδης Πάτρα 11 09 2019