Θλίψη προκάλεσε στην Πάτρα η είδηση θανάτου του εκδότη Αντώνη Λιβάνη, του πιο στενού και έμπιστου συνεργάτη, αλλά και φίλου του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο Αντώνης Λιβάνης ήταν ένας άνδρας που είχε ταυτίσει την άσκηση της εξουσίας με τη μετριοπάθεια, τους χαμηλούς τόνους, τη σύνεση και ταυτόχρονα με την αποτελεσματικότητα. 

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του πρώην πρωθυπουργού και γιου του Ανδρέα, Γιώργου Παπανδρέου, στα social media, αναφέροντας τα εξής:«Η θλίψη για τη φυγή σου, μεγάλη. Έγραψες έναν συγκλονιστικό κύκλο ζωής. Αφήνεις ένα βαθύ αποτύπωμα. Καλό σου ταξίδι, Αντώνη».

Ο Αντώνης Λιβάνης γεννήθηκε στην Πάτρα (η οικογένεια του είχε καταγωγή από τα Καλάβρυτα) και από εφηβική του ηλικία αγωνίστηκε στην Εθνική Αντίσταση. Σπούδασε στην Ανώτατη Εμπορική Σχολή (σημερινό Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και έκτοτε ασχολήθηκε με τις επιχειρήσεις.

Συνδύασε την επιχειρηματική του δραστηριότητα με μία σπουδαία πολιτική καριέρα, αφού έγινε ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου, αρχηγού της Ένωσης Κεντρώων. Στη συνέχεια ο Αντώνης Λιβάνης κυνηγήθηκε από την Χούντα, τόσο ο ίδιος, όσο και η οικογένειά του, χάνοντας ένα σημαντικό μέρος της περιουσίας τους. 

Το 1972 ίδρυσε την εκδοτικό οίκο που φέρει το όνομά του, μια επιχείρηση που εξελίχτηκε από τις σημαντικότερες στον κλάδο της. Όταν το ΠΑΣΟΚ ανήλθε στην εξουσία έγινε ο Γενικός Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού και Γενικός Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, χωρίς όμως ο ίδιος να είναι βουλευτής, κάτι που δεν δέχτηκε παρά τις προτάσεις που του είχαν γίνει έως και το τέλος της πολιτικής του σταδιοδρομίας. 


Ήταν αυτός που κατάφερε και έπεισε τα στελέχη του κόμματος να κατέβει υποψήφιος στην Αχαΐα ο γιος του Ανδρέα και μετέπειτα πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, δείχνοντας εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του νεαρού τότε πολιτικού. 

Όταν το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε στην εξουσία το 1993, διορίστηκε Υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και έγινε ο βασικός χειριστής όλων των ενδοκυβερνητικών υποθέσεων, ενώ μετά τη διαδοχή του Ανδρέα Παπανδρέου στην ηγεσία του κόμματος ο Κώστας Σημίτης του πρότεινε θέση στο Υπουργικό Συμβούλιο το 1996, αλλά ο Αντώνης Λιβάνης δεν την έκανε αποδεκτή.

Με το θάνατό του κλείνει ο κύκλος του παλιού ΠΑΣΟΚ, αφού ήταν από τους τελευταίους συνεργάτες του Ανδρέα Παπανδρέου που είχαν απομείνει στη ζωή. Είχε άρρηκτες σχέσεις με την Πάτρα, την οποία αγαπούσε, ενώ είχε κερδίσει το σεβασμό, αλλά και την εκτίμηση όλων των στελεχών του τοπικού ΠΑΣΟΚ. 

Ο Αντώνης Λιβάνης ήταν νυμφευμένος με τη επίσης Πατρινή Κατερίνα Κατέχου (έχει το πατρικό της στο Βλατερό), με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τον Ηλία και την Γιώτα και είδε τρία εγγόνια, την Ηλέκτρα, τη Μελίνα και τη Δέσποινα.