Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε για τον αθλητή του Α.Ι.Ο.Ρ. ΙΑΣΟΝ Φάνη Πολυχρονόπουλου το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της κλάσης Formula Windsurfing στην κατηγορία Μaster & Youth, που πραγματοποιήθηκε στην Νέα Μακρη, της περιοχής του Μαραθώνα Αττικής, από 2-7 Σεπτέμβρη.

Οι συνθήκες και τις 5 μέρες του αγώνα ήταν κάτι παραπάνω από ιδανικές, έως και δύσκολες μπορούν να χαρακτηριστούν, καθώς το μελτέμι του Αιγαίου φυσάει αδιάκοπα εδώ και πολύ καιρό, με αποτέλεσμα κατά την διάρκεια του αγώνα να επικρατούν άνεμοι εντάσεως από 5-7 μποφώρ. Στον αγώνα συμμετείχαν ξένοι αθλητές από τις χώρες της Βαλτικής, από Ιταλία & Αυστραλία


Ο Φάνης μετά από 15 ιστιοδρομίες, με πολύ σταθερή απόδοση και με κάποιες πολύ καλές κούρσες που τερμάρτισε στην 2η, 3η και 4η θέση ολοκλήρωσε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην 5η θέση(Overall), στην 4η θέση(Μaster) και παράλληλα την 4η θέση για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα καθώς ο ίδιος αγώνας αποτέλεσε κατάταξη για το Ελληνικό Πρωτάθλημα.

Επίσης στον αγώνα συμμετείχε και ο συναθλητής του Φάνη, Παναγιώτης Κολλιόπουλος, αθλητής του Ν.Ο.Πατρών, που προπονούνται όλοι την χρονιά μαζί, ο οποίος, εξαιτίας κάποιας ζημίας του εξοπλισμού στην πρώτη ιστιοδρομία τραυματίστηκε στο γονάτο αλλά παρόλ’ αυτά με δύναμη ψυχής συμμετείχε στον αγώνα τις τελευταίες δύο μέρες.