Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η 18η Αγροτική Έκθεση Χαλανδρίτσας, με την εκδήλωση να συνεχίζει την παράδοση που έχει κτίσει, δείχνοντας ότι έχει όλα τα εχέγγυα για να ακολουθήσει την ανοδική πορεία που έχει χαράξει όλα αυτά τα χρόνια της παρουσίας της. 

Η επισκεψιμότητα κινήθηκε και αυτή τη χρονιά σε υψηλό επίπεδο και τις τρεις ημέρες της Αγροτικής Έκθεσης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η προσέλευση του κόσμου και τις τρεις ημέρες ξεπέρασε τους 10.000 στον αριθμό επισκέπτες, ενώ τα περίπτερα που φιλοξενήθηκαν έφτασαν τα 150. 

Εκατοντάδες ήταν οι πατρινοί που κατέφτασαν στην Χαλανδρίτσα, τριγυρίζοντας στα στενά σοκάκια και στα λιθόστρωτα μονοπάτια του παραδοσιακού οικισμού, ανάμεσα στα πέτρινα σπίτια, στις Κυδωνιές, εκεί όπου βρίσκεται η καρδιά του εκθεσιακού χώρου. 

Η Χαλανδρίτσα "βούλιαξε" από τον κόσμο, ενώ πέρα από τους πατρινούς που βρέθηκαν στην Αγροτική Έκθεση, αρκετοί οι επισκέπτες από τα γύρω χωριά του δήμου Ερυμάνθου, με τους κατοίκους τους να μην χάνουν την ευκαιρία και να τιμούν με την παρουσία τους αυτή την εκδήλωση που όχι μόνο αποτελεί θεσμό για την Αχαΐα, αλλά και μια έμμεση διαφήμιση για την περιοχή τους.  

Οι επισκέπτες της Αγροτικής Έκθεσης είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά στα δεκάδες περίπτερα που φιλοξενήθηκαν στα μονοπάτια του οικισμού, προϊόντα που αφορούσαν την αγροτική ζωή, είδη βγαλμένα από την αχαϊκή γη, αλλά και πολλά ακόμα αντικείμενα που έχουν φτιαχτεί με παραδοσιακό τρόπο, χειρωνακτικά, ταυτόσημα με τον χαρακτήρα της εκδήλωσης. 


Η Αγροτική Έκθεση έρχεται κάθε χρόνο για να αναδείξει την αξία της πρωτογενούς παραγωγής και της αγροτικής ζωής στην περιφέρεια, αποτελώντας την μοναδική εκδήλωση αυτού του είδους σε όλη την Δυτική Ελλάδα, καινοτόμα και πρωτοπόρα στην έμπνευση, όπως και στην υλοποίηση της, αλλά και μία από τις μεγαλύτερες και ιστορικότερες σε όλη την επικράτεια.

Έτσι για ακόμα μία χρονιά, πέτυχε τους στόχους που είχε θέσει, ικανοποιώντας πλήρως τους διοργανωτές και έβαλε τις βάσεις για να ανεβάσει τον πήχη στο μέλλον, ανοίγοντας νέους δρόμους και μονοπάτια, σε μία εναλλακτική μορφή τουρισμού πάνω στον οποίο η ορεινή Αχαΐα έχει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης, αυτή του αγροτουρισμού.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Αγροτική Έκθεση είχε έναν ηχηρό θετικό απόηχο στην τοπική οικονομία, με τα καταστήματα εστίασης, τις ψησταριές και τα καφενεία να γεμίζουν από θαμώνες σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου αφού η Χαλανδρίτσα πλημμύρισε από κόσμο.

Τέλος, σημειώνουμε ότι οικοδεσπότης στην φετινή Αγροτική Έκθεση ήταν για πρώτη φορά ο νέος δήμαρχος Ερυμάνθου Θόδωρος Μπαρρής, έχοντας στο πλευρό του τον απερχόμενο δήμαρχο Θάνο Καρπή που ήταν παρών και συμμετείχε σε όλες τις εκδηλώσεις. 

Δείτε εντυπωσιακά στιγμιότυπα από την 18ης Αγροτική Έκθεση, μέσα από τον φακό του patrasevents.gr. 


Δείτε περισσότερες φωτογραφίες

18η Αγροτική Έκθεση Χαλανδρίτσας 06-09-2019 Part 1/2

18η Αγροτική Έκθεση Χαλανδρίτσας 06-09-2019 Part 2/2