Ημερίδα για τις Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις στα πλαίσια του έργου GPP4Growth του Πανεπιστημίου Πατρών, την Παρασκευή 20/09/2019 στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών – Ώρα προσέλευσης: 09:30 π.μ.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών και συγκεκριμένα το «Εργαστήριο Κατανεμημένων Συστημάτων & Τηλεματικής» συμμετέχει στο έργο «Green Public Procurement for resource-efficient regional growth (GPP4Growth)» ως επικεφαλής εταίρος. Στο συγκεκριμένο έργο συμμετέχουν 9 εταίροι από 9 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ελλάδα, Ιταλία, Πολωνία, Βέλγιο, Ισπανία, Λετονία, Βουλγαρία, Ιρλανδία, Μάλτα). Tο έργο εντάσσεται στο πλαίσιο του Interreg Europe, ενώ συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Αναλυτικές πληροφορίες για το έργο μπορείτε να βρείτε στην σελίδα https://www.interregeurope.eu/gpp4growth/

Μέσω της ανταλλαγής εμπειριών και πρακτικών, κύριος στόχος του έργου είναι η βελτίωση και εφαρμογή πολιτικών που προωθούν την οικολογική καινοτομία και την πράσινη ανάπτυξη μέσω Πράσινων Δημοσίων Συμβάσεων (ΠΔΣ). Απώτερος στόχος του έργου είναι η αύξηση κατά 7% του αριθμού των επιχειρήσεων στις περιφέρεις των εταίρων που ενσωματώνουν περιβαλλοντικά κριτήρια κατά την παραγωγή αγαθών ή/και κατά την παροχή προμηθειών, υπηρεσιών και έργων.

Στο παραπάνω πλαίσιο διενεργείται ενημερωτική ημερίδα για το έργο και ταυτόχρονα η 6η συνάντηση ενδιαφερομένων μερών του έργου.
Στην Ημερίδα έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενώ θα μιλήσουν οι κ. κ. Χρήστος Μπούρας (Καθηγητής Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής Πανεπιστημίου Πατρών), Κωνσταντία Πατελοδήμου, (Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό Πληροφορικής, Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, Διεύθυνση Εθνικής Βάσης Δεδομένων Δημοσίων Συμβάσεων και Ηλεκτρονικής Υποστήριξης), Δημήτρης Σκούρας (Καθηγητής Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Πατρών), Μαρία Διαμαντοπούλου (Δ/νση Οικονομικού και Δημοσιονομικού Ελέγχου, Τμήμα Προμηθειών, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας), και Θωμάς Σταυρόπουλος, Δικηγόρος, Διδάκτωρ Δημοσίου Δικαίου.