Στην τελική ευθεία βρίσκονται τα καταστήματα νυχτερινής διασκέδασης εν όψει της χειμερινής σεζόν που ήδη έχει μπει, ενώ πολλά από αυτά έχουν κιόλας ανοίξει, έχοντας ολοκληρώσει τις ανακαινίσεις τους. 

Φέτος οι επενδύσεις που έγιναν εν όψει του χειμώνα από τους επαγγελματίες του κλάδου ήταν μεγάλες και σημαντικές, με πολλά νέα καταστήματα να κάνουν την εμφάνισή τους, άλλα να μετακομίζουν και να αλλάζουν στέκι και άλλα να προχωρούν σε ριζικές παρεμβάσεις, αλλάζοντας σε μεγάλο βαθμό.

Ο χάρτης της νυχτερινής διασκέδασης της Πάτρας λόγω των επενδύσεων αυτών, φαίνεται ότι θα έχει από όλα, μπαρ, κλαμπ (ορθάδικα) και μπουζούκια, με το βάρος όμως αυτή τη φορά να πέφτει σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια στα κλαμπ που έρχονται και πάλι δυναμικά στο προσκήνιο για να ξεσηκώσουν τους fans του είδους. 

Ξεκινώντας από τις αλλαγές που έρχονται στα μπουζούκια και στα στέκια της πόλης που αγαπούν το λαϊκό τραγούδι και τη ζωντανή μουσική, πληροφορίες αναφέρουν ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Romeo και ο Γιώργος Βασιλειάδης ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε μία κίνηση και να ανοίξουν το πρώην Αρίων στην Περιβόλα. Θα είναι ένας χώρος που θα ανοίγει σε ειδικές περιπτώσεις, μία ή δύο φορές την εβδομάδα, φέρνοντας μεγάλα ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου από την Αθήνα. 

Omnia Downtown

Τα κλαμπ, όπως είπαμε, μπαίνουν και πάλι στο χάρτη της νυχτερινής διασκέδασης με δυναμικό τρόπο.

Το πρώην Arena, παρά τα όσα είχαν ακουστεί για το ότι εκεί θα στεγαζόταν το Lohan (η γνωστή αλυσίδα κλαμπ που αριθμεί αρκετά καταστήματα στη χώρα), γίνεται Omnia Downtown και έρχεται να δώσει στη νύχτα της Πάτρας ένα χαρακτήρα εξωστρεφή που ταιριάζει με το brand που φέρνει αυτό το νέο club που κάνει την εμφάνισή του για πρώτη φορά στην πόλη. 

Επιπλέον, το Omnia είναι ένα μαγαζί που θα έχει την εγγύηση και την υπογραφή της οικογένειας Κούφη (Dose και Ma Cocotte), κάτι που ασφαλώς αποτελεί εγγύηση για τη διασκέδασή μας και για να περάσουμε καλά. 

Eiffel Night Club

Μια ακόμα νέα είσοδος στο χάρτη των κλαμπ, αποτελεί και η παρουσία του Eiffel Night Club στην Αγίου Ανδρέου.

Πρόκειται για ένα μαγαζί που δημιουργείται από την ομάδα του Macao και του Yayaz και αναμένεται να κάνει αίσθηση στη νυχτερινή Πάτρα για πολλούς και διάφορους λόγους, περιμένοντας το opening του, αρκετοί νέοι της πόλης. 

Oikos Bar

Ένα ακόμα νέο club στην Πάτρα είναι και το Oikos Bar από τους Άκη Κόνταρη και Δημήτρη Παναγόπουλο. 

Το Oikos Bar που βρίσκεται σε ένα από τα πιο αγαπημένα στενάκια της πόλης (στην Πάροδο Δρακοπούλου) απευθύνεται κυρίως στους φίλους που αγαπούν τη μουσική, δίνοντας μια άλλη πρόταση διασκέδασης στους Πατρινούς, με διάφορα events και djs. 

Mod's Club

Πέρα όμως από τις νέες παρουσίες υπάρχουν και τα κλασικά κλαμπ της Πάτρας που έχουν ανακαινιστεί και έχουν ανανεωθεί εν όψει του χειμώνα. 

Μέσα σε αυτά ξεχωρίζει ασφαλώς το μοναδικό Mod's Club στον πεζόδρομο της Ηφαίστου, το οποίο ένωσε τις δυνάμεις του, τον πάνω με τον κάτω όροφο (πρώην Studio 46), γκρεμίζοντας τοίχους και κάνοντας τις παρεμβάσεις εκείνες που ουσιαστικά τον κάνουν όχι μόνο ανανεωμένο, αλλά καινούριο, προσφέροντας έναν "αέρα" φρεσκάδας σε όσους όλα αυτά τα χρόνια έχουν αγκαλιάσει και αγαπήσει αυτό το ξεχωριστό στέκι της πόλης. 

Το Mod's μετατράπηκε έτσι σε ένα κλασικό κλαμπ, με περισσότερα τετραγωνικά για χορό και διασκέδαση, σε ένα μαγαζί από αυτά που συναντάμε στην Αθήνα και στο Λονδίνο, έτοιμο να υποδεχθεί και φέτος μεγάλες στιγμές με μοναδικά πάρτι και ξεχωριστά events, από αυτά που μόνο αυτό ξέρει να φιλοξενεί. 

Magenda Night Life

Εντελώς αναβαθμισμένο και ριζικά καινούριο βρίσκει ο φετινός χειμώνας και ένα ακόμη αγαπημένο στέκι της Πάτρας, το Magenda Night Life, το οποίο ως γνωστόν έφυγε από τον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου, εκεί που το είχαμε συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια και ήδη έχει μετακομίσει στο πρώην King George Hall της πλατείας Γεωργίου.

Το Magenda που έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του, μας υποδέχεται φέτος σε ένα από τα ομορφότερα νεοκλασικά της Πάτρας, στην καρδιά της πόλης, σε ένα χώρο που συνδυάζει το κλασικό και το μοντέρνο για χορό και διασκέδαση. 

Navona Club Di Oggi

Ανακαινισμένο έρχεται για το φετινό χειμώνα και το κλασικό Navona Club Di Oggi.

Ένα κλαμπ από τα πλέον αγαπημένα της νεολαίας της πόλης, στο οποίο όλο το καλοκαίρι, σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν αρκετές αλλαγές στους εσωτερικούς του χώρους.

Αλλαγές που πρόκειται να δώσουν έναν ανανεωμένο "αέρα" στο κλαμπ, με την ομάδα του να είναι ήδη έτοιμη. 

Disco Room

Ανανεωμένο θα βρούμε και φέτος στην νυχτερινή διασκέδαση της Πάτρας και το κλασικό και αγαπημένο Disco Room, έχοντας προχωρήσει σε ριζική ανακαίνιση και αλλάζοντας look σε μεγάλο βαθμό στους εσωτερικούς του χώρους. 

Η συνταγή όμως όσον αφορά τη διασκέδαση μας θα είναι ίδια, καλή μουσική, με επιλογές αγαπημένα κομμάτια που θα προέρχονται κυρίως από '80ies και '90ies, κέφι, διάθεση και χορό και γενικότερα όλα αυτά τα στοιχεία που έχουν κάνει το συγκεκριμένο μαγαζί από τα must της νυχτερινής Πάτρας. 

Lohan Night Club

Και μέσα σε όλες αυτές τις εμφανίσεις και τις ανανεώσεις φυσικά θα έχουμε και φέτος τις κλασικές συνταγές της νυχτερινής μας διασκέδασης, μαγαζιά, δηλαδή που έχουν αποκτήσει μετά από χρόνια παρουσίας τη δική τους προσωπικότητα και έχουν αγαπηθεί από τους Πατρινούς.

Σε γενικές γραμμές οι προτάσεις για τη νυχτερινή διασκέδαση στην Πάτρα θα είναι ποικίλες και θα διαφέρουν, ικανοποιώντας όλα τα γούστα.

Α, και κάτι τελευταίο, μην το ξεχάσουμε. 

Μένει να δούμε αν οι φήμες για το Lohan Night Club δικαιωθούν και τελικά αποκτήσει η γνωστή αυτή αλυσίδα μια στέγη και στην Πάτρα. Θα 'ναι το κερασάκι στην τούρτα στη φετινή νύχτα της Πάτρας. Μια νύχτα που, αν μη τι άλλο, πρόκειται να μας ξεσηκώσει! Αυτό είναι το μόνο στάνταρ!