Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας της 26χρονης Ελληνοκύπριας Ιόλη Χατζηλύρα, που βρέθηκε νεκρή σε πάρκο στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας 34χρονος έχει συλληφθεί και ανακρίνεται για την υπόθεση. Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για τον 34χρονο Μπράντλεϊ Έντουαρντς, τα στοιχεία του οποίου είχαν δώσει στην δημοσιότητα οι Αρχές, αναφέροντας πως ίσως σχετίζεται με τον θάνατό της.

Οι κάμερες ασφαλείας είχαν καταγράψει τον 34χρονο Αβορίγινα να κινείται την περασμένη Τρίτη πεζός στον δρόμο Adelaide στο Μπρισμπέιν, κοντά στο πάρκο που βρέθηκε το γυμνό και γεμάτο αίματα πτώμα της 26χρονης Ελληνοκύπριας. Μάλιστα, στα πλάνα αυτά ο ύποπτος κουβαλούσε μία γυναικεία τσάντα, που πιθανόν να ανήκει στην άτυχη κοπέλα.


Μυστήριο με τον θάνατο της Ελληνοκύπριας στην Αυστραλία

Η 26χρονη Ιόλη Χατζηλύρα βρέθηκε νεκρή στο πάρκο Καλίνγκα στην πόλη Μπρισμπέιν της Αυστραλίας την περασμένη Τετάρτη, κοντά σε σιδηροδρομικές γραμμές από εργαζόμενους του Δήμου που έκαναν εργασίες καθαρισμού. Η σορός της 26χρονης εντοπίστηκε σε μια λίμνη αίματος, εν μέρει γυμνή και με μελανιές σε διάφορα σημεία του σώματός της. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο επιθεωρητής Τιμ Τρεσάιζ, στην συνέντευξη Τύπου, υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους η αστυνομία αντιμετώπισε τον θάνατο της Ιόλη ύποπτο από την πρώτη στιγμή.

Η άτυχη 26χρονη ήταν σκιτσογράφος. Γύρω από τη σορό της υπήρχαν σκίτσα της, τα οποία δεν είναι γνωστό αν τα έριξε κάποιος ή αν ήταν στην κατοχή της. Σύμφωνα με πληροφορίες των αρχών, έγιναν προσπάθειες για να κρυφτεί το σώμα της, ενώ κάποιος πρέπει να έχει πειράξει τα ρούχα της κι έχουν κλαπεί τα προσωπικά της αντικείμενα.


Η 26χρονη Ιόλη Χατζηλύρα ζούσε στα προάστια της πόλης Μπρισμπέιν και ήταν το δεύτερο παιδί της οικογένειας. Γεννήθηκε στην Κύπρο, καθώς η μητέρα της είναι Ελληνοκύπρια και ο πατέρας της Αυστραλός.