Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, εκφράζει τις ευχές του προς τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, σημειώνοντας παράλληλα ότι η εκπαίδευση αποτελεί «θεμέλιο της κοινωνίας» και για τον λόγο αυτό, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, θα στέκει αρωγός και συμπαραστάτης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Φαρμάκης δήλωσε: 

«Θέλω να ευχηθώ καλή και δημιουργική σχολική χρονιά στις μαθήτριες, τους μαθητές, τους γονείς τους και φυσικά, στους εκπαιδευτικούς της Δυτικής Ελλάδας. Η επιστροφή στις σχολικές τάξεις δεν σηματοδοτεί απλά και μόνο το άνοιγμα ενός νέου εκπαιδευτικού κύκλου, αλλά ενός κύκλου ελπίδας για το σύνολο της κοινωνίας μας. Ευθύνη της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και όλων μας, είναι να δημιουργήσουμε σχολεία που θα προάγουν τη γνώση, τη κριτική ικανότητα, τη συμμετοχή των μαθητών στο κοινωνικό γίγνεσθαι, ενώ θα προσφέρουν και σύγχρονες δεξιότητες. Κυρίως όμως, πρέπει όλοι μαζί να εργαστούμε για σχολεία που θα αγαπούν τα παιδιά και παιδιά που θα αγαπούν τα σχολεία. Αυτή η σχέση αγάπης μαθητή και σχολείου, είναι η βάση της εκπαίδευσης που όλοι έχουμε ανάγκη.

Για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η εκπαίδευση αποτελεί μεγάλη προτεραιότητα. Και γι’ αυτό θα είναι διαρκής συμπαραστάτης της εκπαιδευτικής κοινότητας και των Δήμων της περιοχής μας, συμβάλλοντας με τις δυνατότητές της σε διαρκή βελτίωση των δομών και υποδομών της εκπαιδευτικής λειτουργίας.

Καλή χρονιά και καλή πρόοδο!»

Σημειώνεται ότι ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, με την ευκαιρία του Αγιασμού, θα βρεθεί την Τετάρτη στις 8:30 π.μ στο 61ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας και στις 9:15 π.μ στο 2ο Γυμνάσιο Πάτρας.

ΑΛΛΕΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΙΣ

Κοντά στους μαθητές, στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, θα βρεθούν την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019, εκτός από τον Περιφερειάρχη, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι χωρικοί και θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, όπως επίσης οι περιφερειακοί σύμβουλοι που θα παραστούν στους αγιασμούς σχολείων.

Συγκεκριμένα:

Ο Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Τάκης Παπαδόπουλος θα βρεθεί στο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου και στο 2ο Λύκειο Μεσολογγίου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος στα Αρσάκεια Σχολεία Πάτρας και στο 1ο Λύκειο Αιγίου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλειος Γιαννόπουλος στο 2ο Γενικό Λύκειο Πύργου και στο Ειδικό Σχολείο Βυτινεΐκων Πύργου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων Αθανάσιος Μαυρομμάτης στο Γενικό Λύκειο Νεοχωρίου του Δήμου Μεσολογγίου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίων Ζαΐμης στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας (Στρούμπειο).

Ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Διοίκησης Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος στο 1ο και στο 6ο Γυμνάσια Πάτρας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης στο Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο Ζαχάρως και στο ΕΕΕΚ Πύργου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος στο 1ο Γενικό Λύκειο Αμαλιάδας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας Λάμπρος Δημητρογιάννης στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου.

Ο Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Συντονισμού των Εκδηλώσεων για την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 Ανδρέας Φίλιας στο 9ο ΕΠΑΛ Πάτρας.

Ο Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Ολυμπισμού και Αθλητισμού Δημήτριος Νικολακόπουλος στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου.

Ο Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα ενίσχυσης και συντονισμού των συνεταιριστικών οργανώσεων Μιχαήλ Γούδας στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου.

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας: Αμαλία Βούλγαρη στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, Γεώργιος Κοντογιάννης στο Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο Θέρμου, Αγγελική Χαλιμούδρα στο 1ο Γυμνάσιο Αγρινίου – Παπαστράτειο.

ΠΕ Ηλείας: Μαρία Μπίλια στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Γαστούνης του Δήμου Πηνειού, Χρήστος Μπιλίρης στο 3ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας και στο1ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας.