Για πάνω από 45 λεπτά κατέθετε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την υπόθεση Novartis ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι κατονόμασε και τον «Ρασπούτιν» για την άθλια σκευωρία αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα.

Σημειώνεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει σε ανύποπτο χρόνο δηλώσει ότι πίσω από την απόπειρα να σπιλωθούν οι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ μέσω της σκευωρίας της Novartis κρύβεται ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός αλλά και ότι ο περίφημος Ρασπούτιν, ο άνθρωπος που συντόνιζε δηλαδή τις δικαστικές ενέργειες είναι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Ο πρώην πρωθυπουργός κατέθεσε στα πλαίσια των ερευνών που διεξάγονται για τις καταγγελίες περί πολιτικο-δικαστικού σκανδάλου  στην υπόθεση της Novartis, με την ενοχοποίηση πολιτικών για τους οποίους δεν προέκυψε κανένα στοιχείο.

Οι μηνύσεις Σαμαρά

Ο πρώην πρωθυπουργός έχει καταθέσει, από την πρώτη στιγμή που ενεπλάκη το όνομά του στην υπόθεση- πλέον έχει τεθεί στο αρχείο- μπαράζ μηνύσεων κατά των λεγόμενων προστατευόμενων μαρτύρων, των εισαγγελικών λειτουργών, που χειρίστηκαν τις έρευνες και πολιτικών προσώπων- μεταξύ αυτών και εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα- που κατά τις καταγγελίες του, κίνησαν τα νήματα στο παρασκήνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του επανέλαβε όσα είχε αναφέρει στη μήνυση που είχε υποβάλλει για τη συγκεκριμένη υπόθεση και κατονόμασε τον περιβόητο «Ρασπούτιν». Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος πήρε το όνομα Ρασπούτιν από την πρώην Εισαγγελέα Διαφθοράς κ. Ράϊκου που παραιτήθηκε, καταγγέλλοντας παρέμβαση στο έργο της από τον περίφημο Ρασπούτιν, που της έλεγε να ασκήσει διώξεις ακόμα και όταν δεν υπήρχαν στοιχεία, «και μετά άστους να πάνε παρακάτω να απαλλαγούν»...

Ο πρώην πρωθυπουργός κατέθεσε υπόμνημα 32 σελίδων με τους ισχυρισμούς του στους εισαγγελείς. Στο υπόμνημά του ο κ. Σαμαράς φέρεται να επικαλείται νέα στοιχεία που ενισχύουν τους ισχυρισμούς του περί “σκευωρίας” σε βάρος του από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Εξερχόμενος από τον Άρειο Πάγο σε δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός, ανέφερε:

«Ό,τι είχα να πω για αυτή την άθλια σκευωρία το έχω πει από την πρώτη στιγμή. Όλα θα έρθουν στο φως”»

Δημοσιογράφος: Κατονομάσατε τον Ρασπούτιν;

Αν. Σαμαράς: Το έχω κάνει προ πολλού και προφανώς το έκανα και σήμερα…

Δημοσιογράφος: Κατονομάσατε τον κ. Τσίπρα;

Αντ. Σαμαράς: Φυσικά


Δήλωση του Α. Σαμαρά μετά την κατάθεση του στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου