Το Κέντρο Κοινότητας με Διευρυμένη Δράση Παραρτήματος Στήριξης Ρομά Δήμου Ερυμάνθου συμμετείχε στην 18η Αγροτική Έκθεση Χαλανδρίτσας η οποία πραγματοποιήθηκε στον παραδοσιακό οικισμό της από τις 5 έως 8 Σεπτεμβρίου 2019.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου: "Όσοι επισκέφτηκαν τον παραδοσιακό οικισμό της Χαλανδρίτσας είχαν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στην έκθεση που βασίζεται στον πρωτογενή τομέα παραγωγής, από αγροτικά μηχανήματα και εξοπλισμό, υπηρεσίες για τους επαγγελματίες του κλάδου, τοπικά προϊόντα (μέλι, ζυμαρικά κλπ) καθώς και χειροποίητες κατασκευές (κοσμήματα, κεριά, καλλυντικά κ.λπ.) αλλά και εκπροσώπους συλλόγων-οργανώσεων πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα.

Η διοργάνωση ήταν εμπλουτισμένη από παράλληλες δράσεις και εκδηλώσεις όπως: χορευτικά, πολιτιστικά δρώμενα, μουσικές βραδιές, ιππασία, τοξοβολία, έκθεση αγιογραφίας, παραστάσεις θεάτρου σκιών, αγώνες παλαίμαχων και motocross.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας ενημέρωναν τους επισκέπτες για το ρόλο, τη λειτουργία και τις υπηρεσίες που προσφέρει το Κέντρο Κοινότητας με Διευρυμένη Δράση Παραρτήματος Στήριξης Ρομά.

Επίσης, ανταλλάχτηκαν απόψεις και προτάσεις για το πώς η Δομή θα συμβάλλει στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου και διασφάλισης της κοινωνικής ένταξης των κατοίκων στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Ερυμάνθου.

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης Υ.2: «Δημοσιοποίηση και Λειτουργία Κέντρου Κοινότητας. Συνεργασία με Υπηρεσίες και Δομές» της Πράξης «Κέντρο Κοινότητας με Διευρυμένη Δράση Παραρτήματος Στήριξης Ρομά Δήμου Ερυμάνθου» με κωδ. ΟΠΣ:5002089 στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» - ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 4 «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και των Διακρίσεων».