Μέτρα κατά τις παραβατικότητας, με συνεχείς περιπολίες και ελέγχους όλο το 24ώρα στο κέντρο, αλλά και στης συνοικίες της Πάτρας θα πάρει η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας υπό την ηγεσία του νέου Αστυνομικού Διευθυντή, Γιώργου Μιχαλόπουλου. 

Ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής μαζί με τους συνεργάτες του, έχει προχωρήσει σε μπαράζ συσκέψεων, σύμφωνα μα πληροφορίες, για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας που υπάρχει στην Πάτρα και ειδικότερα σε συγκεκριμένες περιοχής. Σκοπός των μέτρων που θα παρθούν είναι να μειωθεί ο αριθμός των κλοπών και των διαρρήξεων που καθημερινά σχεδόν απασχολούν το αστυνομικό δελτίο. 

Ήδη οι περιπολίες σε περιοχές της Πάτρας που έχει παρατηρηθεί μεγάλη παραβατικότητα τους τελευταίους μήνες (Προσφυγικά, Εγλυκάδα, Παραλία κτλ) έχουν αυξηθεί από τους καλοκαιρινούς μήνες, με σκοπό τη μείωση τέτοιων φαινομένων, ενώ στη λίστα της καταπολέμησης της παραβατικότητας υπάρχουν και τα ζητήματα της υπαίθριας πορνείας, αλλά και της διακίνησης ναρκωτικών. 

Φαινόμενα που συμβαίνουν πολλές φορές σε δημόσια θέα, σε διάφορα γνωστά στέκια - κοινόχρηστους χώρους της Πάτρας, με την Αστυνομία αυτή τη φορά να δείχνει αποφασισμένη να ασχοληθεί με αυτά, θεωρώντας ότι έχουν να κάνουν με την προστασία του πολίτη που είναι το ύψιστο καθήκον της.

Παρεμβάσεις θα υπάρξουν και για το ζήτημα των Ρομά που έχει παρατηρηθεί ότι κάνουν κατάληψη σε διάφορους δημόσιους χώρους της πόλης, κυρίως στην παραλιακή της ζώνη, ενώ υπάρχουν και σχετικές καταγγελίες Πατρινών πολιτών που ζητούν για το θέμα αυτό την παρέμβαση της Αστυνομίας, υποστηρίζοντας ότι έχει να κάνει με την παραβατικότητα, σε ένα πιο ευρύτερο πλαίσιο.

Πάντως, βασική προτεραιότητα της Αστυνομικής Διεύθυνσης με βάση τις εντολές που έχουν παρθεί από το υπουργείο, είναι να καταφέρει μέσα από την προσπάθεια που θα κάνει, να αισθανθούν και να νιώσουν οι πολίτες της Πάτρας ασφαλείς, καθώς σε αρκετές περιοχές της πόλης, αλλά και της Αχαΐας, η παραβατικότητα ήταν τέτοια που φοβούνταν τις νύχτες να βγουν από τα σπίτια τους. 

Ένα ακόμα θέμα που βάζει σε προτεραιότητα η νέα ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας είναι το κυκλοφοριακό και η παράνομη στάθμευση που έχει κάνει και πάλι την εμφάνιση της στο κέντρο της Πάτρας, γεγονός που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση, ειδικότερα τις ώρες κυκλοφοριακής αιχμής. 

Η Αστυνομική Διεύθυνση σε συνεργασία με την Τροχαία και τον Δήμο Πατρέων, ετοιμάζει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού, μέσα στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και οι αυξημένοι έλεγχοι στους δρόμους της Πάτρας για τη χρήση κράνους.