Ένας από τους πιο αγαπημένους καλλιτέχνες, ένας από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς των τελευταίων δεκαετιών, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, δεν βρίσκεται πια κοντά μας. 

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας όλα αυτά τα χρόνια που βρισκόταν στο προσκήνιο των μουσικών πραγμάτων είχε κάνει αρκετές εμφανίσεις στην Πάτρα. Από την εποχή που βρισκόταν στους Τερμίτες έως και πρόσφατα το 2017, όταν εμφανίστηκε στο Royal. Οι συναυλίες που έχει δώσει στην Πάτρα, σε κλειστούς, αλλά και σε υπαίθριους χώρους όλα αυτά τα χρόνια είναι αναρίθμητες.

To 2000 στο Ρωμαϊκό Ωδείο, στο 2001 στα Παλαιά Σφαγεία και τόσες ακόμα (2008, 2010, 2013, 2015 κτλ) έχοντας πάντοτε παρέα τους φίλους του, πότε τον Διονύση Τσακνή, πότε τον Δημήτρη Σταρόβα, πότε τον Γιάννη Ζουγανέλη, πότε τον Νίκο Πορτοκάλογλου, πότε τον Γιάννη Κότσιρα, πότε κάποιον άλλο από όλη αυτή τη φουρνιά της δεκαετίας του '80 που κυριάρχησε στο μουσικό προσκήνιο της εποχής μας. 

Η είδηση του αιφνίδιου θανάτου του σκόρπισε την θλίψη και στην Πάτρα και τα social media των Πατρινών γέμισαν με αναρτήσεις με τραγούδια του, αλλά και με μηνύματα αποχαιρετισμού από όσους είχαν τη τύχη να τον γνωρίσουν από κοντά. Ήταν ένας μεγάλος καλλιτέχνης που είχε ακόμα και στην προσωπικότητα του τα στοιχεία αυτά που χαρακτηρίζουν τα μεγάλα ταλέντα. 

Απόμακρος, χαμηλών τόνων και απλός στις σχέσεις με τους γύρω του και στους ανθρώπους που δεν γνώριζε καλά, αγαπητός και αστείος από τους φίλους του και στην παρέα, ενώ πάνω στη σκηνή ήξερε να δημιουργεί το κατάλληλο κλίμα, έχοντας πάντα την ικανότητα να επικοινωνεί με το κοινό με τα τραγούδια του, αλλά και με τις ατάκες του. Αξέχαστος με λίγα λόγια. 

(Τα βίντεο με τον Λαυρέντη Μαχαρίτσα είναι από τις εμφανίσεις του στην Πάτρα). 


Σταρόβας Μαχαιρίτσας, Συναυλία Πάτρα, Καλοκαίρι 2013


Μαχαιρίτσας-Κότσιρας/Πόσο σε θέλω Πάτρα 2015


Μαχαιριτσας - Μικρος τιτανικος @ Πατρα