"Όλοι μαζί μπορούμε να ζήσουμε τη ζωή μας στο έπακρο».

Αυτό το σύνθημα κυριάρχησε στη διάρκεια των αγώνων επίδειξης μπάσκετ με αμαξίδιο από τους αθλητές μπάσκετ του Σωματείου «Ηφαιστος» καθώς και επιτραπέζιας αντισφαίρισης από τους αθλητές του Ήφαιστου πρωταθλητές Ελλάδος Π. Αγγελούδη και Α. Σιδέρη.

Παρών ήταν αντιπροσωπεία αθλητών της ΚΑΕ Προμηθέας ενώ καταχειροκροτήθηκε ο παίκτης της ομάδας Γιώργος Μπόγρης που δεν δίστασε να λάβει μέρος στην επίδειξη μπάσκετ με αμαξίδιο και να παίξει ο ίδιος καθισμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσονταν στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσε την περασμένη Πέμπτη στην πλατεία Γεωργίου ο Σύλλογος Φίλων Κλινικής Αποκατάστασης Ασθενών με Κακώσεις του Νωτιαίου Μυελού του ΠΓΝ Πατρών «Δημήτρης και Βέρα Σφήκα» με τη στήριξη της αντιδημαρχίας Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Πατρέων και άλλων συλλόγων και φορέων.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κάκωσης Νωτιαίου Μυελού. Την εκδήλωση πλαισίωσαν με την παρουσία τους και άλλα σωματεία- ΠΑΣ ΠΑ, Ελληνική Ενωση Ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας, ΕΛΕΑΝΑ, το τμήμα μελέτης και αποκατάστασης βλαβών νωτιαίου μυελού της ελληνικής εταιρείας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης- και Ακαδημίες- Ολυμπιάδα, Απόλλωνας και Παναχαϊκή.

O Προμηθέας και η Ολυμπιάδα πρόσφεραν δώρα στους μικρούς αθλητές του «ΗΦΑΙΣΤΟΥ».

«Ζώντας τη ζωή στο μέγιστο»

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Κακώσεων Νωτιαίου Μυελού (2019) είναι αφιερωμένη στις ψυχαγωγικές δραστηριότητες του πάσχοντος με το σύνθημα «Ζώντας τη ζωή στο μέγιστο».

Την εκδήλωση άνοιξε η δημοσιογράφος Ρούλα Κωστακοπούλου μέλος του Συλλόγου, η οποία αναφέρθηκε στους στόχους και στο σκοπό του Συλλόγου Φίλων της Κλινικής. Στη συνέχεια η πρόεδρος του Συλλόγου Ιουλία Συροκώστα - Σταθοπούλου, μίλησε για τον αντίκτυπο που έχει η Κακώση του Νωτιαίου Μυελού τόσο σε ατομικό όσο και σε οικογενειακό επίπεδο.

«Είναι ανάγκη να δημιουργήσουμε όλοι μαζί μια κοινωνία που θα είναι σε επαγρύπνηση για την πρόληψη των κακώσεων ΝΜ αλλά και θα μπορεί να ενσωματώνει τα άτομα με κάκωση ΝΜ και κάθε μορφής αναπηρία. Όλοι διαφορετικοί αλλά όλοι ίσοι» τόνισε. Παράλληλα η φιλόλογος Αριστέα Δημητρίου μέλος του Συλλόγου, συγκίνησε με την περιγραφή αληθινών ιστοριών συνανθρώπων μας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, η αντιδήμαρχος Αναστασία Τογιοπούλου και ο περιφερειακός σύμβουλος Αντώνης Χαροκόπος.