Σε κακή κατάσταση βρίσκονται οι δρόμοι στην περιοχή των Συχαινών στην Πάτρα και αυτό είναι ένα γενικό κακό που δεν αφορά μια οδός, αλλά την όλη εικόνα μιας συνοικίας, έξω από την πόλη. 

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι κάτοικοι των Συχαινών οι δρόμοι της συνοικίας τους είναι γεμάτη από λακκούβες, η άσφαλτος όπου υπάρχει έχει μετατραπεί σε κάτι μεταξύ τσιμέντου και χαλικιού από γη φθορά, ενώ τα πεζοδρόμια στις περισσότερες από τις οδούς της περιοχής είναι ανύπαρκτα.

Αποτέλεσμα; Οι πεζοί αναγκάζονται και καβαλάνε τον δρόμο, ανάμεσα στα διερχόμενα αυτοκίνητα, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την ασφάλεια τους. Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με την καταγγελία που κάνει αναγνώστης στο patrasevents.gr, πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο επί της οδού Πανεπιστημίου και αναγκάζονται να κατέβουν στο δρόμο γιατί δεν υπάρχει πεζοδρόμιο ή είναι κατεστραμμένο. 

Δεν είναι μόνο το οδικό δίκτυο που βρίσκεται σε κακή κατάσταση στη συγκεκριμένη περιοχή. Οι κάτοικοι μιλούν για κάδους που μυρίζουν, που είναι σπασμένοι και που δεν έχουν αντικατασταθεί παρά τις επώνυμες καταγγελίες που έχουν κάνει κατά καιρούς στον δήμο. "Μόνο για το κέντρο ενδιαφέρονται" αναφέρει ο αναγνώστης του patrasevents.gr και κάτοικος της περιοχής. 


"Εμείς, δηλαδή, γιατί πληρώνουμε τέλη; Για να έχουμε τέτοιους δρόμους και να μην μπορούμε να πάμε τα παιδιά μας στο σχολείο;". Στο μεταξύ έρχεται χειμώνας και η κατάσταση αναμένεται να χειροτερέψει στους δρόμους της συνοικίας από τις βροχές. Οι χωματένιοι δρόμοι, όπως είναι η πλειοψηφία των οδών της συνοικίας, θα μετατραπούν σε λίμνες και θα γίνουν απροσπέλαστοι, τόσο για τους πεζούς, όσο και τα οχήματα. 

Η κατάσταση λοιπόν για τους κατοίκους των Συχαινών δεν αλλάζει. Σκόνες του καλοκαίρι από τους χωματόδρομους και λίμνες το χειμώνα από τις βροχές στις λακκούβες. Θα υπάρξουν κάποιες στιγμές οι κατάλληλες παρεμβάσεις από τον δήμο για να διορθώσουν την κατάσταση; 

(Οι φωτογραφίες είναι από την οδό Παύλου Νιρβάνα).